circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

El far de Salou

Un alè de brisa marina ens embolcalla quan enfilem el camí de ronda, d’uns 300 metres, que envolta el far de Salou. El recorregut, obert al públic des d’aquest mes de setembre, permet al visitant pràcticament tocar l’aigua i gaudir d’un entorn natural de gran bellesa, a recer de la costa abrupta, allunyat del brogit de la capital de la Costa Daurada.
El far de Salou, inaugurat l’abril de 1858, disposa d’una torre central de color vermell que encara avui exerceix de far. Annex s’hi troba un altre edifici que havia estat ocupat per l’enginyer i el torrer. En l’actualitat, el camí de ronda rodeja per la costa tota la construcció que està tancada a l’interior d’un perímetre de protecció.
La restauració de l’indret s’ha dut a terme d’una manera molt respectuosa amb l’entorn natural. Així, s’hi poden veure plantes autòctones com l’esparreguera, el pi blanc, el lliri de mar, l’atzavara o l’albellatge, entre d’altres. Alhora, tres miradors distribuïts al llarg del recorregut permeten aturar-se i gaudir de la Costa Daurada amb tot el seu esplendor. Un dels més singulars és el mirador sud, des del qual es divisen les muntanyes de Prades. En aquest punt podeu aturar-vos per gaudir amb la vintena d’aus marines que sovintegen aquest indret.
La construcció del far de Salou va ser fruit de l’atzar. Tot i que inicialment no s’havia projectat la construcció de cap far a l’entorn del golf de Sant Jordi, finalment es va dur a terme la infraestructura perquè les obres per dotar de llum a la zona del dic del Port de Tarragona eren molt lentes. La decisió es va prendre a mitjans del segle XIX, malgrat que el projecte inicial va ser desestimat al considerar-se excessivament car.
El far de Salou va ser encès, per primera vegada, l’1 d’abril del 1858 i disposava d’una llum blanca alimentada per oli d’oliva, que podia divisar-se des de 14 milles. Dos torrers eren els encarregats de fer-lo funcionar. Després, a mesura que van passar els anys, la tecnologia es va anar implementant al far que, encara ara, dia rere dia, il·lumina el golf de Sant Jordi de la Costa Daurada.
Horari d'obertura
Obert tots els dies de l'any, de 10h fins a la posta de sol.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance