circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Cooperativa Agrícola

Diputació de Tarragona

És un dels cellers pioners de l'etapa anterior a Martinell, construït per Claudi Duran després dels de Barberà (1903), Alió (1911) i l'Espluga (1912). L'estructura és senzilla i ha perdurat intacta fins avui: nau principal rectangular amb una de més petita transversal al darrere amb la premsa i un cobert per a la descàrrega, coberta a dues aigües, encavallades de fusta, bigues i solera de rajola. A l'interior, les tines s'alineaven en dues fileres centrals i dues de laterals. El recinte esta tancat amb el reixat de pletines helicoïdals i pilons. La façana, geomètrica, que alguns autors han apuntat que anticipa l'Art Déco, té com a trets distintius quatre merlets i un gran rètol esgrafiat amb el nom de l'edifici. Els merlets de maó són la continuació de quatre pilastres que arrenquen de la base del triangle que conforma el frontó de l'edifici, que tenen decoració ceràmica i que emmarquen dotze finestres verticals. Dos portals d'arc de mig punt arrodoneixen la composició.

És un conjunt de grans dimensions format per una nau de planta rectangular en la qual es troben els dipòsits del vi, i per una petita nau construïda en la part posterior del rectangle, on es troben les premses. La nau principal es cobreix amb grans encavallades de fusta, damunt les quals reposa la coberta de teula a dues vessants seguint l'eix longitudinal de l'edifici. La seva façana és simètrica.

Hi ha dues portes d'arc de mig punt resseguides de maó vist, material que s'utilitza també en la decoració de les 12 obertures superiors, i en els 4 elements ornamentals que sobresurten de la teulada. Unes petites peces de ceràmica i el nom de la cooperativa completen la composició. La nau petita té semblants caracteristiques que la nau principal.
  • Carrer d'Anselm Clavé

    El Pla de Santa Maria

    Veure Mapa

    Ampliar Mapa

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance