circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

'La sopresa del roscón', amb Asun Planas

www.tarragona.cat

Monòleg tragicòmic genialment escrit per la coneguda escriptora Elvira Lindo i amb la col·laboració de Paco Mir del Tricicle, està interpretat amb mestria per l'actriu Asun Planas que hem pogut veure a les tres temporades de l´exitosa sèrie ?Merlí' de tv3, en el paper de Glòria la professora de plàstica.

L'actriu Asun Planas interpreta Corina, un personatge creat per l'autora Elvira Lindo, i al que ara s'incorpora Paco Mir com a creador d'una dramatúrgia que arriba al nostre teatre després de presentar-se amb notable èxit a Barcelona, ??Cádiz, Lisboa, Mallorca, Madrid? Una nova versió que va esgotar les localitats per a la seva estrena a Barcelona, sent objecte d'una gran acollida per part del públic.

La història d'aquest monòleg, és el resultat d'un intens treball en el temps, fruït de l'amistat personal entre intèrpret i autora, i al qual ara s'incorpora la mirada d'un dels grans del teatre nacional: Paco Mir, membre de Tricicle Teatre, que ha volgut aportar a la feina d'Elvira Lindo i Asun Planas, el seu segell inconfusible. Estem, per tant, davant d'un guió i treball actoral que evoluciona en el temps, amb un guió que enriqueix el món de Corina, un entranyable personatge. A qui dóna vida Asun Planas al llarg de l'hora en què es desenvolupa aquest monòleg còmic que va néixer fa ja uns anys com un conte de Nadal que es va publicar al diari El País. Un conte que va servir com a lectura dramatitzada perquè la dirigís la dramaturga Yolanda García Serrano a la Sgae de Madrid i que va cobrar vida, com a peça curta, gràcies al ?savoir faire' d´Asun Planas que continua endavant amb aquest "work in progress" convertint-lo en un monòleg assistit ara, pel gran mestre de l'escena Paco Mir, que des de l'admiració a l'actriu i a l'autora, ha col·laborat de forma altruista per convertir aquesta original peça curta en un monòleg d'una hora de durada, que el converteix avui en una sòlida peça independent.

Asun Planas forma part de l'extraordinari elenc que conforma l'exitosa sèrie de ?Merlí' per a TV3 interpretant el paper de la professora de plàstica, Glòria. També va formar part de l'elenc de la sèrie, ?Mossèn Capellà' interpretant al personatge de Magdalena, ?Mir' per a tele5, " Temps de silenci'para TV3 ? en teatre va estar en la companyia ?Els joglars', ?el Tag de Venezia', ha actuat amb la companyia Nacional de Teatre Clàssic de Madrid, del Teatre Nacional de Catalunya ? té una llarga trajectòria professional.

La protagonista del monòleg, ?Corina' és una exmisionera de Guinea, que penja el hàbits per casar-se amb un càmara de televisió i tornar a Espanta. Aquí continuarà amb la seva missió, i montarà un centre de primera acollida per a indigents del carrer, acabarà intimant amb un d' ells, Isidro, un borratxín, i d´altres divertides peripècies.

Tota aquesta delirant història, ens la relata rememorant els tres darrers Nadals i donant vida a tots els personatges que conformen la seva família i la exvida misionera a Guinea.

RECOMANAT A:

Tots els fans de la mediàtica actriu Asun Planas, de l´escriptura amb aire canalla d´Elvira Lindo o del "savoir faire" del co-director del Tricicle Paco Mir. I per tots aquèlls que no vulguin parar de riure!

  • Teatre El Magatzem de la Cooperativa Obrera

    C. de Reding, 14

    Tarragona

    Veure Mapa

    Ampliar Mapa
  • Més informació

    Telèfon

    977 211148

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance