circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

'La Patètica', amb Sayaka Shoji

www.tarragona.cat


Noms propis: el virtuosisme de Sayaka Shoji. D'ençà que va guanyar l'any 1999 el Primer Premi en el Concurs Paganini ?va ser la primera violinista japonesa i l'artista més jove en aconseguir-ho-, ha actuat al costat dels directors d'orquestra més importants del món (Ashkenazy, Davis, Dutoit, Jansons, Maazel, Mehta i Pappano, entre d'altres), fent música amb les orquestres més prestigioses. Amb la voluntat d'explorar al màxim les virtuds de Shoji com a solista, el director titular i artístic de l'Orquestra, Tomàs Grau, ens proposa una relectura del Concert per a violí en Re major, op. 61 de Beethoven, peça que el compositor va dedicar l'any 1806 al seu col·lega Franz Clement, un destacadíssim violinista del moment. De fet, el destí d'aquesta obra s'associa a noms propis del violinisme de tots els temps; conten que aquest concert es va tocar molt poc en vida de Beethoven i que no va ser fins a mitjan segle XIX, i gràcies a la interpretació d'un joveníssim Joseph Joachim, que va convertir-se en una peça de gran èxit.

La segona part del concert apel·la a un compositor molt estimat i interpretat per l'Orquestra Simfònica Camera Musicae: P.I.Txaikovski. Grau clou el ?cicle Txaikovski', aquest compositor ha marcat sens dubte el creixement de la formació catalana l'últim lustre, i ho fa programant la Simfonia núm. 6 en Si menor, Patètica, la darrera obra simfònica del compositor i un autèntic tractat sobre el destí, a banda d'un reconegut homenatge al folklore rus.

Repertori:

  • L. van Beethoven: Concert per a violí i orquestra, op. 61
  • P. I. Txaikovski: Simfonia núm. 6, op. 74, 'Patètica'

Fitxa artística: Orquestra Simfònica Camera Musicae. Sayaka Shoji, violí. Tomàs Grau, director.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance