circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries tornen a Salou en el marc de la Festa del Rei Jaume I

Circdelacultura

dimecres 17 d'agost de 2016

El grup ebrenc recrea un divertit espectacle musical inspirat en la seva popular Taverna di Enrico: l’Hostal d’en Bernat.

Les entrades es poden adquirir a la regidoria de Cultura al preu de 10 euros.

A la Salou de l’any 1229 hi havia un mallorquí, de nom Bernat de Melis, a qui tothom atribuïa la condició de fill bastard del Rei Jaume I. Bernat regentava un hostal molt popular on donava protecció a qui s’amagava dels horrors de la guerra o de la persecució, davant la imminent arribada del rei per iniciar la conquesta de Mallorca. Aquesta ficció històrica és l’argument de l’espectacle que Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries han explicat aquest matí a la Torre Vella de Salou, escenari de la representació que torna al municipi després de l’èxit de l'any passat en el marc de la Festa del Rei Jaume I. La regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, ha volgut justificar el perquè d'aquesta aposta cultural dins la recreació històrica que es du a terme a Salou recordant la partida de l'exèrcit del Rei Jaume I cap a la conquesta de Mallorca. Per la regidora de Cultura i Festes, "és un gran plaer poder oferir una obra de mans del talent d'una reconeguda companyia del territori, i amb una llarga trajectòria que ha portat al grup a ser mereixedors del Premi Nacional de Cultura 2015". A més, deia Rodríguez, “neix amb la intenció de donar nous continguts a la festa del Rei Jaume”.

Responsables de Cultura de l’Ajuntament de Salou, després d’haver assistit diverses vegades a La Taverna di Enrico, s’han esforçat en què els Quicos adaptéssin el seu popular espectacle a una nova ubicació i un nou context històric que tindrà canvis obligats, tal com reconeix Arturo Gaya, portaveu del grup: “A la festa del Renaixement juguem amb uns temps de concòrdia entre àrabs, jueus i cristians, i ara en canvi a Salou hem d’afrontar una època en la qual els cristians anaven a conquerir Al-Mayurka. Just uns 300 anys abans i enmig d’una més dura edat mitjana.” Gaya, també ha explicat que aquesta producció de Quico El Cèlio està a cavall de definir-se com un teatre musical, un espectacle medieval, un divertiment però sobretot una obra “desenfadada” on el pati de la Torre Vella es converteix en un hostal “on se serveix baldana i vi pels hostes que venen a veure la funció”.

Jordi Martí, director artístic de la festa del Rei Jaume I, explicava que per dur a terme l’Hostal d’En Bernat s’amplia la companyia fins arribar a una vintena d’actors i músics. “Tots els refugiats de l’hostal estan obligats a cantar, ballar, fer malabarismes... per poder menjar i allotjar-se”.

L'espectacle, d’una hora de durada, que té un cost de 10 euros i es podrà veure durant el primer cap de setmana de setembre (2, 3 i 4 de setembre). Amb un total de 9 representacions, acompanyats d’altres actors Isaac Morera, Vicky Alvelo, Elena Llaó, el clown Eusebi Morcillo i el músic cambrilenc Jordi Martí.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance