circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Els actes centrals de les Festes de Misericòrdia de Reus

Circdelacultura

dijous 22 de setembre de 2016

Els pròxims dies estan previstos els actes centrals de les Festes de Misericòrdia. 
Entre els actes més destacats de la programació que es viuran des d'aquest dijous i fins diumenge hi ha els següents:

Dijous 22
19.30 h, al CEMENTIRI GENERAL DE REUS. Concert per al Record. 
20.00 h, pel NUCLI ANTIC, el Carro dels Romanços. El Bravium Teatre ens ofereix una passejada teatral pels carrers del centre de la ciutat basada en la rica producció reusenca de literatura de fil i canya del segle XIX. Sortida de la cercavila a la seu de l’entitat, al carrer de la Presó, i actuacions a la placeta del carrer del Vidre, plaça de David Constantí, plaça de les Basses i plaça de Sant Pere.

Divendres 23
EL SEGUICI PETIT
18.00 h, des de l’AJUNTAMENT, inici de la cercavila del Seguici Petit de la ciutat.
22.00 h, a la PLAÇA DEL CASTELL, representació del Ball de Sant Miquel, a càrrec del Ball de Diables de Reus. Aquest ball, documentat a la ciutat des del segle XVIII, escenifica la lluita del bé i el mal. Col·labora: Pirotècnia Tomás.

Dissabte 24
LA DIADA CASTELLERA, LA VIGÍLIA, LES REVETLLES
18.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, Diada Castellera de Misericòrdia, amb la participació dels Moixiganguers d’Igualada, els Castellers de Sabadell i els amfitrions, els Xiquets de Reus.
19.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la vigília de la festa, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat. Alhora, des de diferents punts del CENTRE DE LA CIUTAT, sortida del Seguici Festiu de Reus i altres elements. 
20.30 h, des de la PL. DEL MERCADAL, sortida de la Cercavila del Masclet, amb diferents elements festius i amb acompanyaments musicals. El Col·lectiu El Masclet llançarà bótes a l’inici i al final del recorregut. 
22.30 h, des de la PL. DE LA PASTORETA i pel PASSEIG DE MISERICÒRDIA, Rosari de Torxes, encapçalat per la creu i els cirials, l’estendard del Grup Cultural de Misericòrdies i seguit del poble amb torxes. 
23.00 h, a LA PALMA, 23a edició del REGGUS, festival de reggae, ska i altres herbes, amb participació del reggae de casa nostra, una mostra de l’escena nacional i estatal, així com la presència d’algun artista internacional. Entrada gratuïta.
23.00 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, revetlla revetlla jove amb l’Orquestra AlliOli, el grup de la nostra comarca que combina la millor música actual amb els èxits de tota la vida. A continuació, Mano’s Rock,un grup de versions de Marçà (Priorat), amb un directe on hi tenen cabuda el rock, l’ska, el reggae o el punk entre d’altres, i on es repassen tots els grans clàssics que han marcat el rock català, estatal i internacional.
23.30 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, revetlla amb l’Orquestra Melodia. Fundada el 1931, és l’orquestra més antiga de les comarques de Tarragona que encara segueix en actiu. Dia a dia s’ha esforçat per mantenir la constància i il·lusió per oferir al públic el millor dels espectacles amb les melodies d’avui i de sempre.

Diumenge 25
MARE DE DÉU DE MISERICÒRDIA
7.00, 8.00 i 9.00 h, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, missa. Durant tot el dia, el cambril de la Mare de Déu de Misericòrdia estarà obert per venerar la imatge (llevat de les hores de culte i fins al moment de la cantada de goigs de la Mare de Déu).
8.00 h, pels CARRERS DE LA CIUTAT, matinades de Misericòrdia. 
10.30 h, des de la PL. DE LA PASTORETA, baixada al santuari de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia.
11.00 h, des de la PL. DE LA PASTORETA, baixada del Seguici Festiu de la ciutat fins al santuari.
11.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, solemne missa concelebrada presidida per l’arquebisbe Jaume Pujol Balcells. L’apartat musical anirà a càrrec de l’Orfeó Reusenc amb la participació dels assistents. 
De 17.00 a 19.00 h, davant del SANTUARI, ballades dels Gegants, els Nanos, les danses i el bestiari.
19.00 h, davant del SANTUARI, actuació castellera amb els Xiquets de Reus.
19.30 h, al PASSEIG DE MISERICÒRDIA, La Baixada, tradicional baixada del Ball de Diables de Reus al santuari, amb la participació del Ball de Diables i els diables particulars. 
A continuació, a l’interior del SANTUARI, l’Àliga de Reus oferirà a la Mare de Déu de Misericòrdia el seu ball solemne curt amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove. 
En acabar, a la PLAÇA DEL SANTUARI, encesa de la Víbria i el Drac, seguida de la carretillada de Misericòrdia a càrrec del Ball de Diables.
En acabar, encesa de la façana del santuari i mostra piromusical, a càrrec de la Pirotècnia Igual.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance