circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

El Parc Natural de Montsant enceta la tardor amb un programa molt complet d'activitats

Circdelacultura

dilluns 26 de setembre de 2016

gencat.cat

El Parc Natural de Montsant enceta el mes d’octubre, mes de tardor ja, amb un programa molt complet d’activitats i, sobretot, divers. Algunes d’aquestes activitats són fruit de la col·laboració entre el Parc i entitats que hi ha i treballen dins l’espai natural protegit. Aquest proper dissabte us convidem a assistir a la IX Jornada de Natura i Espiritualitat que tindrà lloc a la Cartoixa d’Escaladei i el diumenge, en motiu de la celebració del Dia dels Ocells (4 d’octubre), el Parc i l’Institut Català d’Ornitologia organitzen la sortida “Sortim a veure moixons!” a Margalef.

A més, durant tot aquest mes podreu aproximar-vos al patrimoni cultural immaterial de Montsant a partir de les activitats que mostren oficis que han estat tradicionals a Montsant com l’apicultura i el carboneig, els quals mostren coneixements i maneres de fer que avui han estat actualitzades i que són practicades avui a la muntanya.  També reconeixem la gastronomia com a part d’aquest patrimoni, i en aquest sentit, Mariona Quadrada organitza de nou un taller de cuina de Montsant i el Priorat a la Bisbal de Falset. 

Totes les activitats són amb inscripció prèvia i les places són limitades.

D'altra banda, el proper divendres 30 de setembre tindrà lloc al Paratge Natural de Poblet titulada: “Aprendre a submergir-se en el verd forestal. Reflexions i propostes vers com viure amb plenitud el bosc, dirigides a guies de natura” i el 21 d’octubre, una altra, sota el títol “Eines per a la dinamització agrària territorial” de la qual en breu rebreu més informació.
 

CARTOIXA D’ESCALADEI

IX JORNADA DE NATURA I ESPIRITUALITAT

Dissabte, 1 d’octubre

Escaladei

La proposta de la IX Jornada de Natura i Espiritualitat gira entorn d’un sol propòsit: facilitar i estimular una vivència plena, una experiència espiritual de la natura. En primer lloc, de la natura pròpia de cada participant, i, segon, de la natura d’aquest lloc tan extraordinari que va acollir la fundació de la Cartoixa d’Escaladei. Perquè en aquesta cartoixa, encara ressona el silenci dels monjos que hi van consagrar la vida durant set segles, seduïts per la felicitat inefable de la unitat, seguint l’espiritualitat del cor.

En harmonia amb aquest lloc tan especial, la participació en aquesta jornada serà, doncs, essencialment receptiva, silenciosa, contemplativa…

Durada: tot el dia

Preu: 10 €

Per a més informació i inscripcions:

Cartoixa d’Escaladei

( 977 827 006 escaladei.cultura@gencat.cat )

 

MONTSANT NATURA

HISTÒRIES DEL VI

Dissabte, 1 d’octubre

Cornudella de Montsant

La verema, com explicar una història?. Activitat fotogràfica que dura tot el dia io  on intentarem explicar una història amb les nostres imatges. La verema és una de les millors èpoques a la zona del Priorat, plena d’històries i de realitats molt diferents. Amb les nostres càmeres haurem de ser capaços d’explicar allò que volem transmetre. Mitjançant un seguit d’imatges, els espectadors han de ser capaços d’entendre tot allò que hem volgut explicar-los. Ens acompanyeu en aquesta divertida i alhora diferent activitat?

Durada: tot el dia

Preu: 25 €

Per a més informació i inscripcions:

Montsant Natura

( 977 821 313 )

 

SORTIM A VEURE MOIXONS

Diumenge, 2 d’octubre

Margalef

Sortida vora el riu Montsant per observar ocells de muntanya mediterrània. Guiats per un ornitòleg professional, els participants aprendran a observar i identificar ocells propis dels conreus de secà i de Montsant. No cal tenir coneixements previs però es recomana portar prismàtics.

Durada: matí

Dificultat: baixa

Gratuïta

Per a més informació i inscripcions:

Institut Català d’Ornitologia

( 934 587 893 secretaria@ornitologia.org

 

APICULTURA A MONTSANT

Dissabte, 8 d’octubre

Ulldemolins

per conèixer la biologia i el comportament de les abelles, el procés d’extracció de la mel i els principals productes apícoles que se n’obtenen. Activitat dirigida per Mateu Nogués i Roser Espasa, agricultors ecològics i apicultors, a Ulldemolins.

Durada: matí

Activitat familiar

Preu: 4 €

Per a més informació i inscripcions:

Parc Natural de Montsant

( 977 827 310 activitats.pnmontsant@gencat.cat

 

COVES DE MONTSANT

Diumenge, 9 d’octubre

Margalef

Itinerari que ens apropa al món de les coves i balmes de Montsant, de relleu singular i caràcter ancestral. Situades en paratges naturals de gran bellesa, la seva descoberta esdevé tota una sorpresa. L’excursió dóna a conèixer el tipus de vegetació del riu Montsant.

Durada: tot el dia

Dificultat: baixa

Preu: 6 €

Per a més informació i inscripcions:

Catsud

( 636 162 426  info@catsud.com

 

TALLER DE CUINA DEL PRIORAT I DE MONTSANT

Dissabte, 15 d’octubre

La Bisbal de Falset

Taller sobre el coneixement del patrimoni cultural culinari de la nostra comarca a càrrec de Mariona Quadrada. S’elaboraran 5 plats amb productes de la zona, estacionals i saludables, i coneixement de les tècniques a utilitzar. Tast dels plats en acabar l’activitat.

Durada: tarda

Preu: 6 €

Per a més informació i inscripcions:

Parc Natural de Montsant

( 977 827 310  activitats.pnmontsant@gencat.cat

 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance