circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

La Fira de Bandolers escalfa motors per una nova edició carregada de novetats

Circdelacultura

dimecres 28 de setembre de 2016

www.alcover.cat

Alcover es convertirà, el segon cap de setmana d'octubre (8,9 i 10), en la cita bandolera més important de Catalunya amb una nova Fira de Bandolers. La 14ena edició compta amb més de 50 propostes per a tots els públicsque ens faran reviure l’època bandolera i les trifulgues entre dos bàndols: Els Morells i Els Voltors. Durant els segles XVI i XVII,  Alcover va esdevenir la capital del bandolerisme català, el centre neuràlgic i punt de trobada per als lladres de camí ral que actuaven a les comarques del camp de Tarragona. Consulta aquí tota la programació.

La fira s’articula al voltant de les escenificacions teatrals al carrer per part dels bandolers professionals i del grup de teatre local La Resclosa que enguany, compta amb importants novetats:

Aquesta edició segueix la línia engegada l’any passat de centralitzar l’espectacle de gran format en un únic escenari: l’Església Vella. Serà el torn de l’estrena exclusiva de l’espectacle La Martingala bandolera. Un espectacle que obre la perspectiva del període històric del s. XVII d’Alcover amb petites referències a tres comèdies shakesperianes amb motiu de l’any Shakespeare. Enguany, a escena,  hi trobarem al cantautor Fito Luri. (Divendres, dissabte i diumenge en diferents sessions).

Aquesta edició, i com a novetat, es recupera el format d’espectacle petit amb l’espectacle Brams d’ases i bandolers  amb tres actors a peu de carrer. Una companyia d’artistes ambulants arriba a la Firai ensrepresentaran  tota mena de malifetes bandoleres.(Divendres, dissabte i diumenge en diferents sessions)

El grup de Teatre local La Resclosa canvia d’emplaçament i se’n va fins el Convent de les Arts. El trajecte fins el Convent el farem amb un trenet, el Bandotren, una altra de es novetats d’aquesta edició.  El seu espectacle El túnel del temps ens transportarà a l’Alcover del 1600 i  ho farà el diumenge de la fira, i no pas dissabte com en anteriors edicions. (diumenge 9)

Actes més destacats:

El divendres 7 d'octubre el director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs inaugurarà la XIV edició de la Fira (19h- Ca Cosme). Mitja hora més tard, tindran lloc dues propostes: la inauguració de l’exposició “25 anys entre pinzells i colors”, del pintor alcoverenc Jordi Isern, reconegut internacionalment; i la sortida nocturna per la Vall del Glorieta: Seguint els passos dels Morells i Voltors.  A les 22h, al so de l'antiga sirena del sindicat, els bandolers arriben a la vila i en Miquel Morell i tota la seva tropa tornaran a fer de les seves! A continuació, i com a novetat, tindrà lloc l'estrena exclusiva des dos espectacles teatrals centrals de la fira: La Martingala bandolera i Brams d’ases i bandolers.

Dissabte 8 d’octubre,  destaca La Bandolerada, una de les propostes més divertides en què petits i grans es disfressen de bandolers.  A les 16h arriba l'esbojarrada baixada d'Ornis (andròmines) i a les 18:30 tindrà lloc la diada Castellera de la Firaamb la participaciódels Xiquets d'Alcover, els Castellers del Riberal i els Brivalls de Cornudella. A les 22h, tindrà lloc un dels actes més multitudinaris de la fira: el Tast de bandolers a la Plaça Nova d'Alcover que cada any aplega un miler de persones. I la nit acabarà amb el concert de Versión Imposible i 9SON.

Diumenge 9 d'octubre  gaudirem de la concentració de motos i de la tradicional trobada de gegant.  Al llarg de la tarda, continuaran també  les representacions teatrals al carrer amb les disputes entre bandolers i amb la novetat del Túnel del Temps al Convent de les Arts de la Cia. La Resclosa amb el transport del bandotren.

Mercat, zona gastronòmica i estacionament

Durant totes els dies de fira, s’obrirà la mostra d'oficis i arts tradicionals, productes gastronòmics i degustació de productes de la terra. Enguany, i com a novetat,s’amplien els metres quadrats de recinte firal: més de 20000 m2 dels  quals 5000m2 corresponen al mercat d’oficis i artesans; i compta amb 130 parades.  A més, s’habilitarandues zones gastronòmiques delimitades i com a novetat, a la Plaça Lluis companys hi trobarem food trucks. 

Com a novetat, s’amplien de 12 a 15 les zones d’estacionament per aquestes dates. Les tres noves zones (Convent de les Arts, tanatori i Avinguda Miquel Martí i Pol)  permetran ampliar en 400, les places existents.

 

FESTA MAJOR D'ALCOVER 2016

Un cop finalitzada la Fira de Bandolers, arriba la Festa  Major d'Alcover que aglutina un intens programa d’actes que combina actes tradicionals i de cultura popular, com Dames i vells i la processó amb la participació del seguici popular, amb espectacles d’un gran nivell i artistes de projecció internacional.

Els dies centrals de la festa major són el 14, 15 i 16, tot i que s’ha programat algunes propostes d’entrefestes. És el cas del 2n Bandoler Sound Festival amb Dudins & GNIX, Blanca Ross, Jordi Vèliz i Dj. Pepin (dimarts 11). I de la Videodansa: Ballant historiesamb la presentació de dos solos de dansa contemporània per part de les ballarines reusenques Anna Borràs i Ariadna Lussà i la projecció de DansPXL. (dimecres 12).

Divendres 14 d’octubre, a la tarda, tindran llocs dos espectacles infantils simultanis. Un any i un dia de la Cia. Peus de porc  adreçat als infants de 0 a 3 anys, i l’altra, Rocu i el mar dels invisibles de la Cia. Nuri Total adreçat als nens de 3 a 8 anys. A les 20h es durà a terme pregó a càrrec del Col·lectiu de dones d’Alcover que ha celebrat el seu 25è aniversari i a continuació, el foc i la sàtira seran els protagonistes del ball de diables i la lectura dels versots del Ball de diables bruixots d’Alcover. Les formacions musicals La cosa nostra i Hotel Cochambre clouran la nit de dissabte.

Un dels plats forts és el concert de La’x’n Busto i Blaumut, acompanyats pels alcoverencs All Covers, que tindrà lloc el dissabte 15 d'octubre a les 12h de la nit al Pavelló Municipal d'Esports. Les entrades ja estan a la venda i tenen un cost de 10 euros anticipada i 12 euros a taquilla.

El mateix dissabte a la tarda també s’ha organitzat la Cercabirra.

El Convent de les Arts formarà part també dels espais de la Festa major tan en els espectacles gratuïts com en els de preu popular. Quimi Portet hi actuarà dissabte 15 d'octubre a les 22:30h amb Ós bipolar i l’actor Toni Albà ens presenta Bufonant diumenge 16 d’octubre en dos passis: 16:30h i 21h.

Diumenge 16 d'octubre tindrà lloc la diada castellera amb els Xiquets de Reus, Xicots de Vilafranca i els Xiquets d'Alcover (12:30- Plaça Nova).

Dilluns 17, és el torn de tres espectacles sota la denominació Arts en moviment que formen part d’un programa impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat per la promoció de la dansa professional a Catalunya anomenat Fent Dansa. Aquest és un programa pilot que tindrà lloc en 4 municipis de les diferents demarcacions, entre ells Alcover, al qual s’ha accedit fruït de l’activitat de residència d’artistes del Convent de les Arts que va engegar la Cia. Joan Català, d’un dels referents del circ a casa nostra. Català ens oferirà el seu premiat espectacle Pelat.

Finalment, unpiromusical clourà la Festa Major d'Alcover 2016.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance