circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Nous clubs de lectura sobre literatura italiana i teatre per a joves a les Biblioteques de Reus

Circdelacultura

divendres 14 d'octubre de 2016

Les Biblioteques Municipals de Reus han engegat el curs d'activitats amb algunes novetats, especialment pel que fa als clubs de lectura. Aquesta setmana s'ha posat en marxa el nou club de lectura italiana, mentre aquest dissabte 15 d'octubre comencen les sessions del club de lectura de teatre per a joves, una iniciativa en col·laboració amb el Teatre Nacional de Catalunya i el Servei de Biblioteques de la Generalitat.

El Club de lectura italiana, impartit a la Biblioteca Central per Víctor Feliu, treballa i aprofundeix en els contes d’Antonio Tabucchi. Aquest club, que es reuneix un dimarts al mes, permet llegir l’obra en català o bé en italià. La primera sessió s'ha realitzat l'11 d’octubre.

L’altre club que comença aquesta setmana a la BCR és el Club de lectura de teatre per a joves. Aquest club forma part de la iniciativa del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i el Servei de Biblioteques (SB) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per impulsar clubs de lectura centrats en textos teatrals adreçats a joves a les diferents biblioteques públiques de Catalunya. En aquests clubs es treballen alguns dels principals textos que es poden veure al TNC durant la temporada teatral, combinats amb altres obres que es poden veure als teatres de la ciutat i amb obres cabdals del teatre universal. Aquest club de lectura el condueix Soraya Àvila i es porta a terme un dissabte al mes a les 11:00 h. La primera sessió és prevista aquest dissabte 15 d’octubre a la Biblioteca Central Xavier Amorós.

Aquests nous clubs de lectura s'afegeixen a l'oferta de clubs de lectura que es desenvolupen des de fa alguns cursos, que inclouen literatura general, poesia, teatre i literatura en anglès. Cal recordar que des del darrer trimestre s'ha iniciat un club de lectura de literatura a la Biblioteca Pere Anguera que es reuneix un dimecres al mes a les 18:30 h.

Infantils
Pel que fa als clubs de lectura infantils, una altra de les novetats és que el club adreçat als més petits, el club de lectura blau (infants de 5 i 6 anys), passa a ser setmanal. En aquest club cada dijous a les 17:30 h Agustí Farré inicia els nens i nenes en la pràctica de la lectura.

Les inscripcions per participar als diferents clubs de lectura que es porten a terme a les Biblioteques Municipals es poden fer a través del web biblioteques.reus.cat o als taulells d’informació de les biblioteques.

Novetats a la Biblioteca Pere Anguera
A la Biblioteca Pere Anguera és previst començar l’activitat “Rodacontes”, un taller sobre el procés d’elaboració d’un contacontes adreçat al públic familiar. Aquest taller es realitzarà un dissabte al mes a les 12:00 h.

També aquest curs es posa en marxa el taller “Llegir i... pensar”, adreçat a joves de 12 a 14 anys, on a través de la lectura de textos els assistents reflexionaran i observaran com tracta la literatura les diferents temàtiques que els afecten quotidianament. Aquest taller es realitzarà els dilluns a les 18:00 h.

Exposició “Autòmat Llull” a la Pere Anguera
La programació de l'Any Llull continua a Reus aquest dissabte dia 15 amb la inauguració de l'exposició “Autòmat Llull” (11:00 h) a la Biblioteca Pere Anguera, una original mostra adreçada a públic infantil i familiar que es podrà veure fins al 19 de novembre.

El muntatge que es podrà veure a la Biblioteca Pere Anguera parteix d'una idea del col·lectiu de dissenyadors Milimbo conjuntament amb l'il·lustrador reusenc Marc Sardà, els quals proposen un original recorregut per la vida i obra del filòsof i escriptor medieval amb la vocació d'arribar a tots els públics i fer pedagogia sobre la importància d'aquest pensador mallorquí. Milimbo són creadors de llibres, d’objectes llibres, d’exposicions, d’escenografies i altres muntatges. Tenen un llenguatge propi i solen utilitzar materials molt bàsics com ara el cartró. El seu lema és el joc, parteixen de la idea que tot es pot aprendre jugant, i sobretot si el públic són infants, tot i que pretenen arribar també al públic adult. Han participat en projectes a Itàlia, França , on van tot sovint a presentar les seves originals creacions. Aquest dissabte dia 15 a les 11:00 h exposaran el seu procés creatiu i tot seguit acompanyaran els assistents per l'itinerari d' «Autòmat Llull».

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance