circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

El Morell s'endinsa en la celebració de la seva Festa Major d'Hivern

Circdelacultura

divendres 4 de novembre de 2016

Des d'aquest divendres i fins el proper 14 de novembre, El Morell s’endinsa en la celebració de la seva Festa Major d’Hivern, en honor a Sant Martí. Consulta aquí tota la programació detallada.

Una trentena d’actes integren el programa festiu, que obre avui l’activitat al punt de les 19 h amb una doble proposta de caire històric: la conferència titulada “La Guerra Civil a les comarques de Tarragona”, que pronunciarà Jordi Piqué, doctor en Història Contemporània i arxiver; i l’exposició “Cartells de la Guerra Civil” de l’Arxiu Nacional de Catalunya. Ambdues activitats tindran lloc a la sala d’actes de l’Ajuntament avui, si bé l’exposició també serà visitable el diumenge 6 de novembre, de 12 a 14 h; el dissabte dia 12, de 18 a 20 h; i el diumenge dia 13, de 12 a 14 h. 

El primer cap de setmana festiu es completarà amb la concentració de cotxes clàssics, que tindrà lloc demà dissabte a les 11 h, a la Rambla Joan Maragall; i el musical “Gisela y el Libro Mágico”. Aquest espectacle, que fusiona la música en directe amb la màgia i l’il·lusionisme, s’adreça al públic de totes les edats i tindrà lloc al Teatre Auditori, a les 18 hores, amb un preu d’entrada de 14 € (anticipada) i 16 € a taquilla. 

Finalment, diumenge al matí arribarà un dels moments destacats de la Festa Major amb la XIV Trobada de gegants, que a partir de les 11 hores duran a terme una cercavila i ballada en acabar la missa, a la plaça de l’Església. 

Ja a la tarda, el protagonisme serà per als titelles de la Cia. de Marionetes Herta Frankel, amb el seu espectacle “Pallassos de Fusta”, que arriba al Morell en el marc del 12è Festival GUANT. 

Els actes festius viuran, a continuació, un parèntesi fins el proper divendres, 11 de novembre, quan arrencarà el gruix del programa d’activitats. Així, el mateix divendres hi haurà diferents propostes per a un públic familiar a través del Camí a la cercavila (17h), el Punt energètic de Festa Major (17.30 h) amb un berenar a base de coca i xocolata per als infants; la Cercavila amb l’Embruix (18 h) i la posterior pujada dels Gegants, sortida del Drac i tronada d’inici de Festa Major, que donarà pas, a les 19 h, al repic de Festa Major. 

El focus de la Festa Major es traslladarà, a les 21 hores, al Teatre Auditori, on tindrà lloc l’espectacle “Cabaretazo”, amb la Cia. The Sisters. Els interessats en assistir-hi ja poden adquirir les entrades anticipades per només 8 €, mentre que el preu a taquilla serà de 10 €. Els menors d’edat, en canvi, només hauran de pagar 3 €. 

Un cop acabat l’espectacle, i amb molta nit encara per endavant, començarà el Sopar solidari per a la Marató de TV3, que tindrà lloc a les 22.30 h al Centre de Serveis per a la Gent Gran i que, per només 10 €, permetrà als assistents compartir un agradable sopar i Ajuntament del Morell Plaça de l’Era del Castell, 5 43760 EL MORELL Telèfons: 977 84 06 17 (Ajuntament) i 977 24 59 13 (comunicació) Fax: 977 84 20 56 E-mail: comunicacio@elmorell.cat 

col·laborar amb la causa solidària per excel·lència a Catalunya. Els interessats poden comprar els seus tiquets al Centre de Serveis per a la Gent Gran fins el proper dimecres, 9 de novembre. 

D’altra banda, a les 23.30 h arribarà el moment més esperat pels joves del municipi, amb un Concert Jove que, en aquesta ocasió, portarà a l’escenari del Pavelló Municipal les actuacions gratuïtes de Green Valley, Segonamà i DJ OGT. 

L’endemà dissabte, l’activitat donarà inici al punt del migdia amb “La Tartana”, un espectacle teatral de carrer per a infants que agradarà a grans i petits. 

Una hora més tard, a les 13 h, el Bar Ca la Dori oferirà el ja tradicional Vermutapes de Festa Major, amb tapes, música i bon ambient com a oferta per recuperar forces i fer temps fins que, a les 17 h, arribi el III Torneig d’Escacs i, a les 18.30 h, ho faci el concert de tarda al Pavelló, amb l’actuació de l’Orquestra Metropol. Aquesta mateixa formació oferirà, a les 23.30 h, el tradicional Ball de Festa Major, també al Pavelló Municipal. 

D’altra banda, els amants del foc i la pólvora tindran el seu moment especial a les 20 h, amb la III Trobada de Diables, de la qual participaran els balls de diables del Morell, de Vila-seca i de Creixell. 

Aquells que encara tinguin les energies intactes podran es llevaran ben aviat el diumenge per gaudir les Matinades Traguejades (8 h), mentre que a les 10 h donarà inici la Trobada i concurs d’Instagramers a través d’Instawalk #ElMorell. 

També hi haurà temps per a la tradició i la litúrgia, en aquest cas amb l’Ofici de Festa Major (11 h), que inclourà la Missa cantada per la Coral Guspira i el cant dels Goigs de Sant Martí; i a continuació amb el Seguici cerimonial en honor a Sant Martí. La jornada matinal prosseguirà amb la ballada de sardanes amb la Cobla Cossetània, a la plaça de l’Església (13 h) i el Vermut de Festa Major, que començarà després del Seguici. 

Els actes previstos per al diumenge finalitzaran a les 19 h, amb el Ball de tarda a càrrec del duet “Guaraná”, que aportarà les darreres notes musicals de la Festa Major. 

Així s’arribarà al dilluns 14 de novembre, últim dia de celebracions però que encara guardarà alguns plats forts de la celebració, com són el Divertiland de Festa Major amb rocòdrom, tirolina, autos de xoc ecològics i jocs gegants i tradicionals, així com la Jornada jove lúdica i esportiva. Ambdues activitats tindran lloc al matí, si bé el Divertiland també obrirà portes a la tarda, de 16 a 18 h. 

Finalment, la Festa Major baixarà el teló amb un acte mediàtic, com és l’espectacle humorístic “1.001 Gags”, amb els televisius Mónica Pérez i Jordi Ríos sobre l’escenari del Teatre Auditori a partir de les 21 hores. Les entrades anticipades ja es troben a la venda, al preu de 8 €, mentre que el mateix dia l’espectacle la taquilla les dispensarà a 10 €. 

Cal destacar, també, que el divendres 18 de novembre tindrà lloc el conta contes “Que comenci l’espectacle”, a càrrec d’Imma Pujol i que s’emmarca en el cicle de contes a les Biblioteques del Tarragonès titulat “Hi havia una vegada un circ... romà”.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance