circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Comèdia amb majúscules al Centre Cultural de Valls

Circdelacultura

dimecres 16 de novembre de 2016

L’elenc de luxe és compost per Jordi Bosch, Anna Barrachina, Emma Vilarasau i Àlex Casanovas
El preludi musical de l’Escola Robert Gerhard i el col·loqui post-funció completaran la vetllada

El proper dissabte 19 de novembre quatre grans noms de l’escena catalana, Jordi Bosch, Anna Barrachina, Emma Vilarasau i Àlex Casanovas, protagonitzen «Caiguts del cel» al Centre Cultural de Valls. Es tracta de la primera obra als escenaris catalans de l’autor francès Sébastien Thiéry, guardonat amb dos premis Molière i conegut per les seves intervencions cinematogràfiques a «Taxi». Una comèdia que fa plorar de riure i que és, alhora, una metàfora punyent del sistema capitalista i un retrat àcid i divertidíssim dels vicis humans i la vida en parella. Tot plegat és sota la direcció de l’imprescindible Sergi Belbel.

«Caiguts del cel» («Comme s'il en pleuvaient») parla de la vida tranquil·la i feliç d'una parella petit burgesa de mitjana edat que es veu trastocada bruscament quan, un bon dia, sense motiu ni explicació aparents, comencen a aparèixer diners al menjador de casa seva. La situació s'embolica quan s'hi veuen implicats la dona de fer feines estrangera de la parella i un peculiar veí molt inquietant. Una comèdia sobre com els diners ens donen (o no) la felicitat.

Amb diàlegs àgils i directes, el francès Thiéry ens ofereix una brillant dissecció d'una de les principals obsessions humanes: l'amor pels diners i els béns materials. I ho fa a partir d'una anècdota absurda i imprevista. La majoria de les seves obres són comèdies aparentment esbojarrades i extravagants però al mateix temps resulten ser brillants radiografies dels segle XXI amb tots els seus mals, els seus defectes i les seves manies.

D’entrada aquesta obra treu els espectadors de la seva zona de confort, a partir de la barreja d’elements del teatre de l’absurd amb el vodevil en un exercici d’experimentació summament arriscat. Però també un cop més, només així avança tant el teatre: desobeint, provant, jugant en zona de frontera, i ajuntant elements aparentment antagònics. Per tant, amb «Caiguts del cel», l’espectador no és davant una comèdia a l’ús.

Però no només de text viuen les obres de teatre, ja que l’elenc i la direcció hi tenen molt a aportar. Tots plegats contribueixen a evitar els clixés i a fugir d’un producte excessivament estàndard. En definitiva, «Caiguts del cel» és una obra amb personalitat i, precisament per això, interessant i valenta. L’escenografia potent i efectiva de Max Glaenzel arrodoneix el muntatge.

L’autor, Sébastien Thiéry, va guanyar dos premis Molière, un a la millor comèdia per «Conillet d'índies», dirigida per Patrick Chesnais el 2009, i un altre com a millor autor el 2014 amb «Dos homes nus». Thiéry també és conegut per les seves actuacions cinematogràfiques a «Taxi», «Taxi 2» i «La delicadesa». A més, «Caiguts del cel» representa el retorn de Sergi Belbel a la comèdia, terreny en què ha assolit grans èxits com «El crèdit»i «El mètode Grönholm».

El proper dissabte, acabada la representació, dins l’Escola de l’espectador dels Teatres de Valls, tindrà lloc el Col·loqui post-funció amb la companyia al Cafè del mateix Centre Cultural. La iniciativa apropa els artistes al públic amb una trobada amb els actors i actrius que acabarem de veure sobre l’escenari: Emma Vilarassau, Jordi Bosch, Anna Barrachina i Carles Martínez. El col·loqui serà moderat per Jaume Descarrega, president del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, delegació de Tarragona, entitat que s’incorpora com a soci d’aquesta línia dels Teatres de Valls.

Els canals de venda

Les entrades es venen a través del web ticketea.com les 24 hores, per telèfon a través del 902 044 226, i a les taquilles del Teatre Principal, al carrer Jaume Huguet de Valls. Les taquilles del Principal realitzen l'horari habitual dimecres a la tarda de 18 a 21 h, i divendres al matí de 12 a 13.30 h.  La venda telefònica funciona de dilluns a dijous de 9.30 a 14.30 i de 16 a 18.30 h, i divendres de 9 a 15 h. El mateix dissabte de l’espectacle la taquilla del Centre Cultural obrirà des de les 20 h.

Paral·lelament, «Caiguts del cel» és dins la Promoció Jove: 3 x 30 x 30 . Per 3 €, els espectadors de fins a 30 anys, podran obtenir una entrada durant els darrers 30 minuts abans de l’inici de l’espectacle.

Dins les sinergies entre els Teatres de Valls i altres agents culturals locals, la benvinguda al Centre Cultural la realitzaran els alumnes de l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard amb el preludi musical, que amenitza l’espera fins a l’inici de la funció. 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance