circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Cambrils celebra la Festa Major de la Immaculada

Circdelacultura

dilluns 21 de novembre de 2016

La Festa Major d’Hivern començarà el 25 de novembre amb l’encesa de l’enllumenat de Nadal i acabarà l’11 de desembre amb la commemoració del Setge.
La processó de la Immaculada, el lliurament de premis de la segona Biennal d’Art Gastronòmic i el ball de Festa Major són alguns dels actes destacats.
  

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor de Festes, Lluís Abella, han presentat el programa de la Festa Major de la Immaculada de Cambrils, que se celebrarà del 25 de novembre a l’11 de desembre, coincidint amb les jornades del romesco. La tercera i última Festa Major de Cambrils tancarà el calendari festiu de l’any amb actes per a tots els públics.

El programa arrencarà el 25 de novembre amb l’encesa de l’enllumenat de Nadal. L’acte, que enguany s’ha potenciat, començarà a les 6 de la tarda i inclourà un conte de Nadal narrat per Montse Parra, l’enlairament de globus i altres sorpreses. A més, comptarà amb la participació de la Coral Infantil de l’Escola Municipal de Música i la Coral Infantil Verge del Camí.

Un altre acte destacat serà el lliurament dels premis de la 2a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic, el 6è premi de narrativa marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall i el 5è premi de Poesia Vila de Cambrils i la inauguració de l’exposició de les obres seleccionades en la Biennal. El lliurament de premis, que per primera vegada se celebra conjunt per donar-li més protagonisme, es portarà a terme el 26 de novembre a la Sala de Plens de l’Ajuntament.  

El dia 8 de desembre, la diada de la patrona, serà el dia més popular de la Festa Major. Després de la missa, la processó de la Immaculada omplirà els carrers del nucli antic i hi haurà la ballada a la plaça de l’Església de Santa Maria. Al vespre, l’Orquestra Cimarron oferirà un concert i ball de Festa Major gratuït el Palau Municipal d’Esports.

A més, el programa inclou des d’un espectacle d’animació infantil o un taller de pintura amb vi fins al lliurament de les distincions honorífiques, el concert del quartet vocal femení Delikatessen a l’Ermita de la Verge del Camí, l’obra de teatre “Avui no sopem” amb un munt de cares conegudes, exposicions, tallers oberts, competicions esportives, la Fira del regal i el mercadet benèfic per la Marató.

La Festa, com cada any, acabarà amb la commemoració del Setge de 1640, emmarcat històricament en la Guerra dels Segadors, per homenatjar als cambrilencs que van morir assassinats per les tropes de Felip IV per defensar la vila. La jornada començarà a la plaça de la Vila, des d’on sortiran les autoritats i el Seguici Festiu fins a la plaça del Setge. En arribar, petarà la traca del Ball de Diables i començarà l’acte institucional, a càrrec del jutge i professor de dret penal i criminologia Santiago Vidal. Seguidament es farà l’ofrena i la Coral Verge del Camí oferirà una cantada. El final de festa serà l’actuació dels Gegants del Setge i el Ball de Bastons. 

Podeu consultar el programa aquí.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance