circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Teatre, dansa i òpera a la nova temporada del Fortuny (Reus)

Circdelacultura

dilluns 28 de novembre de 2016

El Consorci del Teatre Fortuny de Reus ha presentat la programació prevista per a la nova temporada corresponent al primer semestre de 2017, que s'iniciarà el 27 de gener amb l'espectacle “La increïble historia del Violín”, d'Ara Malikian, en què l'aclamat artista libanès presentarà el disc del mateix títol editat tot just aquest octubre. L'alcalde Carles Pellicer, la regidora de Cultura Montserrat Caelles, el diputat de Cultura de la Diputació Joan Olivella i el gerent del Consorci del Teatre Fortuny Josep Margalef han donat els detalls de la nova programació. 

Teatre
“La fortuna de Sílvia”, de Josep Maria de Sagarra, és el primer espectacle teatral que es podrà veure al Fortuny la nova temporada (31 de gener, 21:00 h). Es tracta d'una producció de Teatre Nacional de Catalunya i Teatres en Xarxa amb direcció de Jordi Prat i Coll i un repartiment que inclou Anna Alarcón, Muntsa Alcañiz, Albert Baró, Laura Conejero, Berta Giraut i Pep Munné.

El següent muntatge teatral és la comèdia “Avui no sopem”, de Jordi Sánchez i Pep Anton Gómez, produïda per Focus i amb Jordi Banacolocha, Maife Gil, David Bagès, Susanna Garachana i Mercè Martínez en el repartiment. Es representarà el 14 de març a les 21:00 h.

Concha Velasco protagonitza el 18 d'abril “Reina Juana”, d'Ernesto Caballero, una trama sobre la reina Joana I de Castella amb direcció d'escena de Gerardo Vera i el 25 d'abril La Villarroel i Bitó Producció presenten “Infàmia”, de Pere Riera, amb interpretació d'Emma Vilarasau, Jordi Bosch, Anna Moliner i Francesc Ferré.

Ja al mes de maig es representa “La taverna dels bufons”, de Martí Torras i Denise Duncan, amb Joan Pera, Carles Canut, Dafnis Balduz i Els Berros de la Cort (5 de maig, 21:00 h). Posteriorment, el 23 de maig, arriba una de les peces més aclamades els darrers anys als escenaris d'arreu del món, “Incendios”, de Wajdi Mouawad, aquesta vegada amb direcció de Mario Gas i interpretació de Núria Espert, Laia Marull, Carlota Olcina, Álex García, Ramón Barea, Alberto Iglesias, Lucía Barrado i Edu Soto, una producció d'Ysarca en coproducció amb Teatro de La Abadía.

Música
A més de l'espectacle d'Ara Malikian previst el dia 27 de gener, l'oferta musical es completa amb l'espectacle familiar “Gisela y el libro mágico” (musical infantil amb la cantant Gisela com a protagonista i músiques de films Disney, el dia 1 d'abril a les 17:00 h), el concert d'Orquestra Camera Musicae i Patricia Kopatchinskaja amb peces de Sibelius i Dvorák (11 d'abril, 21:30 h ) i el concert de la cantant Sílvia Pérez Cruz “Vestida de nit” programat el 30 de maig (21:00 h).

En aquesta nova temporada l'Associació de Concerts de Reus, per la seva part, ha programat un cicle de quatre concerts de música clàssica.

Dansa
Pel que fa a la dansa, s'iniciarà el 4 de febrer amb l'espectacle familiar “Vuelos”, a càrrec de la companyia Aracaladanza i continuarà el dia 10 de febrer amb “El Amor Brujo”, una versió de la Compañía Víctor Ullate. El 25 de març serà el torn de la Gala de dansa del VIII Premi Internacional de dansa Roseta Mauri, en la qual hi ha confirmada, de moment, l'actuació de Lucía Lacarra i Marlon Dino, estrelles convidades permanents del Ballet de Dortmund i de la Russell Maliphant Company, així com d'Esteban Berlanga, ballarí Principal de la Compañía Nacional de Danza espanyola. La Gala de Dansa anual de l'Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona s'ha programat pel 29 d'abril i enguany arriba a la 32ª edició. Portarà per títol “Gal@'17 #apdansatgn” i tindrà un caràcter interactiu amb el públic i el protagonisme dels dispositius mòbils, les xarxes socials i la comunicació instantània.

Òpera
Com és habitual, el cicle d'òpera dels Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès recalarà al Teatre Fortuny i ho farà en dues ocasions: el 28 de febrer amb “Manon Lescaut”, de Giacomo Puccini, i amb “Carmen”, de Geoges Bizet (16 de maig). A més, el 31 de març el crític d'òpera Marcel Gorgori portarà al Teatre Fortuny l'espectacle “La rebotiga de l'òpera”, un muntatge divulgatiu sobre el món de l'òpera amb actuació de l'Orquestra Barcelona Filharmonia, el Cor Camerata Impromptu en col·laboració amb l'Orfeó Manresà i diversos cantants solistes.

Cicle Grans Mestres
El 7 de febrer començarà el cicle 2017 de Grans Mestres, la selecció que proposa un any més el dramaturg reusenc Francesc Cerro-Ferran, on tenen protagonisme les versions d'alguns dels autors més destacats de la dramatúrgia universal. Aquest 2017 el cicle l'integren les següents peces:

Dimarts 7 febrer. MACBETH, de William Shakespeare en versió per a dos actors de Francesc Cerro-Ferran.
Dimarts 7 març. DOS ORATORIS. Una celebració civil i espiritual a partir de diversos oratoris dels millors autors de la literatura universal.
Dimarts 4 abril. SOLITUD, UNA HISTÒRIA D'AMOR. Una vetllada profundament emotiva, basada i inspirada en l'obra de Christopher Isherwood i W.H.Auden. 
Dimarts 9 maig. LA DIVINA COMÈDIA, de Dante Alighieri en versió de Francesc Cerro-Ferran. 
Dimarts 6 juny. DECEPCIONS I ESPERANCES (D'UN HOME DISCRET), Un viatge al món dels sentiments a partir de l'univers creat a partir de textos de Kazuo Ishiguro. 
Dimarts 3 octubre. LEAR, REI, de William Shakespeare en versió de Francesc Cerro-Ferran. 
Dimarts 7 novembre. ASSAIG SOBRE L'AMOR IMMORTAL, a partir de textos de Bram Stoker i T.E.Lawrence.

Venda de localitats
Venda anticipada de localitats dels espectacles “La increïble història de Violín” amb Ara Malikian, “Vuelos” de la Companyia Aracaladanza, “Gisela y el libro mágico” un musical infantil i el concert a càrrec de Sílvia Pérez Cruz a partir del divendres 25 de novembre. Les entrades podran adquirir-se a la taquilla del teatre o bé al web www.teatrefortuny.cat, exceptuant l’espectacle “Vuelos” que es vendrà exclusivament a la taquilla del Teatre.
Venda de localitats per a la resta d’espectacles del semestre a partir del dilluns 9 de gener a la taquilla del teatre, de dilluns a divendres d’11:00 a 13:00 h i de 18:00 a 20:00 h (plaça de Prim, 4) o bé al web www.teatrefortuny.cat. Els dies d’actuació la taquilla del teatre obrirà una hora abans de començar l’espectacle.

Abonaments

Abonament A. Bonificació del 20% de descompte per a la totalitat dels 13 espectacles d’abonament. Prioritat en la reserva de localitats.
Abonament B. Bonificació del 10% de descompte en adquirir les localitats corresponents a 3 espectacles a escollir, d’entre els espectacles d’abonament de cada trimestre.

Venda d’abonaments del dia 1 al 30 de desembre de 2016 a la taquilla del teatre o bé omplint la butlleta d’abonament. Servei d’abonament al telèfon 977 010 659.

Preus d'abonaments de gener a març: 
(La increïble història de Violin amb Ara Malikian, La fortuna de Sílvia, El amor brujo, Manon Lescaut, Avui no sopem, Gala de dansa Roseta Mauri). ZONA A - 162,40; ZONA B - 106,40 i ZONA C - 60 euros.

Preus d'abonaments de març a juny:
(La rebotiga de l’òpera, Patricia Kopatchinskaja & Orquestra Camera Musicae, Reina Juana, Infamia, La taverna dels bufons, Carmen, Incendios). ZONA A - 178,40; ZONA B - 114,40 i ZONA C - 64 euros.

Abonament Cicle Grans Mestres 
(“Macbeth”, “Dos Oratoris”, “Solitud, una història d’amor”, “La divina comèdia”, “Decepcions i esperances (d’un home discret)”, “Lear, rei”, “Assaig sobre l’amor immortal”).  105 euros; amb 20% de descompte, 84 euros

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance