circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Els Amics de les Arts trien Valls per preestrenar el nou disc

Circdelacultura

dilluns 16 de gener de 2017

Foto: www.facebook.com/elsamicsdelesarts

La programació per a la propera temporada dels Teatres de Valls ja està a punt, amb els nous treballs dels Amics de les Arts -que escull Valls al costat de Barcelona i Girona per preestrenar el seu disc-, el mallorquí Tomeu Penya, la pallassa vallenca Pepa Plana i la guardonada actriu Clara Segura amb l’espectacle Conillet. La primera coproducció teatral del triangle Tarragona-Reus-Valls gràcies a la tarragonina Sala Trono, la companyia Ruta 40 dins els Premis BBVA i abans del seu pas pel Lliure de Barcelona, els clowns Los Excéntricos a l’espai associat de la Vela Passabarret, i el Barna Brass Quintet de vent, s’afegeixen als tres espectacles d’abonament prèviament anunciats per al Centre Cultural: El bon pare, Avui no sopem i Infàmia. Consulta aquí tota la programació dels Teatres de Valls.

Valls podrà escoltar divendres 21 d’abril, abans que les escales de la catedral de Girona i que Barcelona, Els Amics de les Arts, que tornen amb nova música. El quartet ha anunciat nou disc per a aquest 2017, material que ha enregistrat amb la companyia de l'escocès Tony Doogan a la producció i que oferiran al Centre Cultural.

Onze anys de trajectòria musical i cinc àlbums d'estudi avalen Els Amics de les Arts. L'any 2015 la banda va publicar l'àlbum 10 anys, que va suposar un punt i a part que els obria una nova etapa. El quartet segueix apostant fort pel seu projecte, fent un salt cap endavant amb cada disc. Aquest cop, però, serà majúscul.

D'una banda, Els Amics de les Arts tenen el suport de Sony Music, discogràfica amb la qual han signat recentment, com a part d'aquest pas més enllà en la seva carrera. D'altra banda, han tingut Tony Doogan a la producció, enregistrament i mescla del que serà el seu nou treball. La banda ha confiat així en un dels productors clau de la música pop independent a escala internacional de les últimes dècades, responsable sonor de grans de la història com Belle & Sebastian, Mogwai, David Byrne o Russian Red.

La música també passarà per Tomeu Penya dissabte 18 de març al Teatre Principal. El cantant mallorquí presenta un nou espectacle únic amb moltíssimes sorpreses. Serà l’oportunitat per veure un dels cantautors més admirats i estimats de casa nostra amb un nou format ple de bones cançons i grans dosis d'humor, on no faltaran els seus grans èxits de sempre. Dijous 23 de març, també al Principal, el Barna Brass Quintet de vent, integrat per cinc professors de la Banda Municipal de Barcelona, donarà a conèixer les àmplies possibilitats del metall més universal.

Clowns en majúscules

La pallassa més internacional, Pepa Plana, torna a casa dissabte 4 de març al Principal amb Paradís pintat. La nova producció estrenada al darrer Festival Grec de Barcelona és un espectacle que, malgrat ser divertit, també ens connectarà amb la cara més tràgica del món actual i, com fan els bons pallassos, posarà un mirall davant la cara de l’espectador perquè s’hi vegi reflectit i interpel·lat.

L’altre escenari per al clown serà l’espai associat que cada primavera la companyia Passabarret instal·la als jardins de Casa Fèlix.  Los Excéntricos, és a dir, Marceline, Sylvestre i Zaza, comediants, músics, malabaristes, han renovat la figura del clown amb una poètica d'arrel superrealista que busca l'equilibri entre modernitat i el classicisme provocant una allau de rialles. Durant més de 30 anys de gira arreu del món han defensat l'art del clown, tasca distingida amb diferents reconeixements com el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Una selecció dels millors esquetxos, combinada amb novetats, a la manera d'un xou «the best of», servirà de cloenda a la temporada dissabte 20 de maig en horari familiar.

Més teatre al Principal

El centenari colisseu vallenc viurà dissabte 22 d’abril un dels monòlegs més punyents dels últims temps, Conillet. Clara Segura és mare, treballa nou hores seguides, estima, té ràbia, té por i està molt i molt i molt cansada. És una dona al límit que sobreviu al seu present esbudellant el seu passat per fer-hi les paus i poder viure el futur amb dignitat. Un monòleg per gaudir sense deixar de permetre que ens provoqui contínuament, àcid i tendre al mateix temps, poètic i bèstia, pel qual Clara Segura ja ha rebut el Premi de la Crítica a la millor actriu principal i el Premi Butaca  a la millor actriu, que atorguen anualment els espectadors catalans.

El mes d’abril s’haurà iniciat el dia 1 amb la companyia Ruta 40 i el seu espectacle Cúbit, de Josep Maria Miró. Aquest muntatge arriba a Valls abans que faci temporada al Teatre Lliure de Barcelona, que n’és coproductor. Removent consciències, desenvolupa la història de dos fills que tornen a casa per passar-hi un parell de dies i es troben que la mare hi té instal·lat un noi de la seva edat. Els espectadors gaudiran d’un text sobre la construcció i la deconstrucció de la memòria que no deixarà ningú indiferent.

La temporada teatral per a adults es completa dissabte 29 d’abril amb Els tres aniversaris, de Rebekka Kricheldorf, en la primera coproducció teatral del triangle Tarragona-Reus-Valls més la ciutat de Barcelona gràcies a l’impuls de la tarragonina Sala Trono. Els personatges d’aquest muntatge tenen una extrema capacitat analítica, i això els submergeix encara més en el dolor de saber-se fracassats en el terreny personal i social, i de veure reflectit el seu propi fracàs en el de l'altre. La decadència de la casa dels germans representa així l'exteriorització d'aquest sentiment de ruïna i degradació.

Familiars, nadons i escoles

La temporada compta també amb la programació familiar de les tardes de dissabte, amb  la Cia L’Estaquirot i  En Jan tot li fan (18 de febrer), Les Bianchis i Les Supertietes (11 de març), i Teatre al detall i El llepafils (8 d'abril).  Amb preus assequibles, per 10 € es pot aconseguir l’abonament a aquests 3 espectacles familiars. L’oferta retroba el vessant per a nadons amb la companyia Planeta K en tres funcions sobre mateix de l’escenari del Principal,  dissabte 6 de maig a les 11.30, 17 i 18h.

Els Teatres de Valls també treballen en el camp de l'educació amb diferents activitats pensades especialment per a totes les escoles i instituts. Representacions, audicions i visites teatralitzades integren les línies de treball, preparades junt amb la petita indústria cultural, les entitats i altres institucions, com el Centre de Recursos Pedagògics de l'Alt Camp. La temporada oferirà un ampli ventall d'activitats educatives complementàries de les arts de l'espectacle, perquè nens, adolescents i joves tinguin eines per construir-se la mirada pròpia com a espectadors crítics.

Robin Hood en versió anglesa (14 de febrer); les audicions de música tradicional i popular (17 de febrer), jazz (21 de febrer) i cambra (22 de febrer); les visites teatralitzades al Principal (14, 15, 16 i 17 de març); o l’oportunitat dels alumnes dels instituts per conèixer un dels oficis més extraordinaris, el de pallasso, de la mà d'una de les pallasses més universals i alhora vallenca, Pepa Plana, al voltant de la presentació del seu nou treball a Valls.  Del 28 de març al 7 d'abril, el 34è Festival de teatre infantil i juvenil de l'Alt Camp tancarà la temporada del servei educatiu.

Escola de l’espectador

Aquesta temporada 2017 l’Escola de l’espectador inclou tres propostes. El col·loqui post-funció amb la companyia d'Avui no sopem (dissabte 25 de març) al Cafè del Centre Cultural servirà per apropar els artistes al públic amb una trobada amb els actors i actrius. 

Com a novetat, “El racó dels petits inquiets” oferirà cada tarda d’espectacle familiar, mitja hora abans que comenci la funció, la possibilitat de llegir contes i deixar-se endur per la imaginació, en una proposta creada per als més petits de la casa al vestíbul del Principal.  Del 26 de febrer al 31 de maig aquest mateix espai acollirà l’exposició Papers de circ, una proposta del Professor Karoli, col·leccionista circense. Ofereix una panoràmica general de les arts de la pista i, especialment, de tot allò relacionat amb la publicitat i la promoció d’artistes, empreses o espectacles. Recull una àmplia mostra de postals, programes de mà, segells, revistes, targetes de visita, cromos, pintures i programes de cinema en un conjunt que, sense pretendre ser exhaustiu, explicita abastament la iconografia i els codis característics d’una art escènica que ha estat influenciada per les diverses tendències de les arts plàstiques dels segles XIX i XX.

A la venda per tres canals

La venda de les localitats es realitzarà des de les 12 h del dilluns 6 de febrer per tres canals. Des d'aquesta hora i les 24 hores del dia funcionarà el web www.ticketea.com . El segon canal serà el telefònic, amb el número 902 044 226,  que, iniciant la venda a la mateixa hora, estarà operatiu de dilluns a dijous de 9.30 a 14.30 i 16 a 18.30, i divendres de 9 a 15 h. Finalment, les taquilles centrals de Valls al Teatre Principal, obriran diàriament entre dilluns 6 i dissabte 18 de febrer, en l'horari ampliat de 12 a 14 h i de 18 a 20 h. Amb posterioritat a aquesta data, les taquilles recuperaran l'horari habitual de dimecres a la tarda i de divendres al matí.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance