circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Cambrils torna a posar l'òpera a l'abast de tothom amb deu xerrades gratuïtes al Centre Cultural

Circdelacultura

dimecres 18 de gener de 2017

La primera sessió es portarà a terme demà dijous, 19 de gener, i estarà dedicada a ‘Il Trovatore’ de Guiseppe Verdi
El cicle “Òpera a l’Abast” està organitzat per l’Escola Municipal de Música, s’adreça al públic general i no requereix d’inscripció prèvia

L’Escola Municipal de Música de Cambrils enceta aquest dijous, 19 de gener, el tercer cicle de xerrades “Òpera a l’abast”, que es realitzarà al Centre Cultural Municipal. Es tracta d’una activitat adreçada al públic general que no requereix de coneixements musicals previs.

El professor Francesc Sánchez oferirà deu sessions que introduiran als assistents al món de l’òpera a partir d’una petita selecció d’algunes de les obres més representatives d’aquest gènere. Cadascuna de les xerrades estarà dedicada a una de les òperes i es dividirà en diversos blocs segons requereixi l’obra: coneixement inicial de l’autor, contextualització amb l’època, argument de l’obra i audició o visionat dels moments més representatius d’aquesta.

Les òperes seleccionades aquesta temporada són Il Trovatore, de Giuseppe Verdi, Les Contes de Hoffmann, de Jacques Offenbach, L’elisir d’amore, de Gaetano Donizetti, Eugene Oneguin, de Piotr Ilich Tchaikovsky, Madame Butterfly, de Giacomo Puccini, Parsifal, de Richard Wagner, Arabella, de Richard Strauss, I puritani, de Vincenzo Bellini, Don Giovanni, de Wolfgang Amadeus Mozart i La Cenerentola, de Gioachino Rossini

Les sessions són gratuïtes i no cal inscripció prèvia. El cicle es realitzarà en dijous alterns, a partir de les 19h al Centre Cultural de Cambrils.

L’EMMC es dóna a conèixer a tota la ciutat

L’Escola Municipal de Música de Cambrils ja fa temps que, a més de la seva activitat docent, ofereix concerts, xerrades i promou iniciatives adreçades a col·lectius que tradicionalment no han estat usuaris del centre, com poden ser els alumnes de les llars d’infants, la gent gran o els amants de l’òpera. Durant aquest curs 2016/17 s’han programat una sèrie de projectes que es preveu que arribaran a prop de 3.000 persones, entre alumnat dels centres educatius, gent gran i aficionats a la música de totes les edats. Amb aquests projectes l’Escola Municipal de Música té l’objectiu d’obrir-se a la ciutat i donar a conèixer l’escola com a actiu cultural de primer ordre.

Programació del cicle “Òpera a l’Abast”

DIJOUS, 19 GENER DEL 2017, A LES 19H

IL TROVATORE de Giuseppe Verdi

Una tràgica venjança

La segona de les òperes de la coneguda com a "trilogia popular" de Verdi composta entre Rigoletto i La Traviata. Encara que Il trovatore sembli la història més convencional de les tres, el personatge d'Azucena, tan dolorosament venjativa, porta l'òpera al realisme més abrupte, distanciant-se d'una simple obra de "capa i espasa".

 

DIJOUS, 2 FEBRER DEL 2017, A LES 19H

LES CONTES D' HOFFMANN de Jacques Offenbach

Contes a cau d’òpera

Cada acte ens evocarà a un conte diferent de l’escriptor E.T.A Hoffmann, que en aquesta òpera es converteix en el protagonista. Una reivindicació d’Offenbach a favor de l’òpera còmica, eclipsada pels drames romàntics o històrics del moment, massa seriosos pel seu gust.

 

DIJOUS, 16 FEBRER DEL 2017, A LES 19H

L'ELISIR D'AMORE de Gaetano Donizetti

Una suposada poció màgica

Mentre uns segadors descansen, la jove i bonica Adina llegeix un llibre que explica la història de Tristany i Isolda i de la poció màgica que va ajudar al seu amor. El camperol Nemorino, enamorat d'Adina, somia trobar aquest elixir màgic per aconseguir l'afecte de la seva estimada.

 

DIMECRES, 2 MARÇ DEL 2017, A LES 19H

EUGENE ONEGUIN de Piotr Ilich Tchaikovsky

Ficció versus realitat

Eugeni Oneguin, un dandi rus que està avorrit de la vida, hereta una mansió al camp del seu oncle. Quan s'hi trasllada fa una insospitada amistat: el poeta Vladímir Lenski. Un dia en Lenski el duu a sopar amb la família de la seva promesa Olga Larina. En aquesta reunió, la germana de l'Olga, Tatiana, una jove senyoreta provinciana, aficionada als llibres i poc sofisticada, s'enamorarà d'Oneguin.

 

DIMECRES, 16 MARÇ DEL 2017, A LES 19H

MADAME BUTTERFLY de Giacomo Puccini

Una llarga espera

La trista història d'una geisha japonesa de quinze anys, Butterfly (Cio-Cio-San), que confia cegament en l'amor d'un cínic oficial de la Marina americana, Pinkerton, que s'ha casat amb ella segons una llei japonesa que li permet el repudi i ha tornat al seu país. Quan descobreix que l'home que estima reapareix casat amb una americana i demana fer-se càrrec del fill que ella ha tingut durant la seva absència, posa fi al somni occidental que l'ha posseïda.

 

DIJOUS, 30 MARÇ DEL 2017, A LES 19H

PARSIFAL de Richard Wagner

Una llegenda de cavallers

Amb el Sant Greal en una mà i la llança que va ferir en un costat de Crist en l'altre, Parsifal es descobreix com l'innocent capaç de redimir l'esclava Kundry, destruir el malvat bruixot Klingsor i sanar al ferit guardià del calze sagrat, Amfortas.

 

DIJOUS, 20 ABRIL DEL 2017, A LES 19H

ARABELLA de Richard Strauss

Comèdia vienesa

En un ambient de decadència a l'Àustria de 1860, l'amor i l'interès es barregen quan el comte Waldner vol casar la seva filla amb algun pretendent que alleugi la pobresa de la família.

 

DIJOUS, 4 MAIG DEL 2017, A LES 19H

I PURITANI de Vincenzo Bellini

Bogeria d'amor

Elvira pateix l'experiència de sentir-se traïda pel seu promès el mateix dia de les seves noces. Aquest fet provocarà un sentiment tan dolorós i insuportable que la seva raó es tornarà bogeria. Una apassionada història d'amor enmig de la guerra civil anglesa que va enfrontar a Cromwell i els puritans amb els eduardins.

 

DIJOUS, 18 MAIG DEL 2017, A LES 19H

DON GIOVANNI de Wolfgang Amadeus Mozart

El llibertí castigat

Aquesta revisió del mite de Don Joan té la virtut d’equilibrar-se entre el drama i la comèdia. L’obra resulta una crítica social i política i s’anticipa, d’alguna manera, als ideals que, poc temps després, desembocaran en la revolució francesa.

 

DIJOUS, 1 JUNY DEL 2017, A LES 19H

LA CENERENTOLA de Gioachino Rossini

Abans de dormir: un conte

L'autor del llibret, Ferretti, ens diu en el subtítol del llibre que vol mostrar que la bondat triomfa, perquè al final, la Ventafocs, en el moment en què es converteix en reina, perdona al seu pare i a les dues germanes d'haver-la tractat tan cruelment durant tants anys. El clàssic de la Ventafocs enriquit amb els tòpics de l'Opera Buffa.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance