circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

La Setmana Medieval de Montblanc estrenarà drac en el 30è aniversari

Circdelacultura

dilluns 23 de gener de 2017

Aquesta trentena edició de la festa es celebrarà entre el 21 d'abril i l'1 de maig. Arnau Fabra, el Sant Jordi d'aquesta edició assegura: “És un honor representar un personatge com Sant Jordi amb tot el que comporta. Sant Jordi és apreciat a Montblanc, a Catalunya i a molts països del món”. De la seva banda, la Princesa és Júlia Requesens i explica: “Interpretar la Princesa de la Setmana Medieval, és un somni que he tingut des de ben petita. No només per representar la festa sinó també el poble de Montblanc”. Enguany, Encarna Cobo és la Reina i Magí Cendra, el Rei. 
 

Novetats
El cartell del 30è aniversari de la festa és una mirada al futur de la Setmana Medieval. El fotògraf Albert Carreras i l'estudi de disseny XD Creacions han plasmat la idea que va sorgir de l'Associació Medieval: fotografiar nens i nenes amb els vestits, de talla gran, dels principals personatges de la Setmana Medieval. “És una metàfora de la continuïtat de la festa, que d'altra banda té el relleu generacional garantit. En tres dècades, hi ha gent que ja no recorda que abans no existia la Setmana Medieval. Hem crescut amb la festa i aquesta canalla són la que acabaran omplint aquests vestits”, explica el president de l'Associació Medieval, Joan López. El procés de selecció dels candidats ha estat participatiu: estudiants de cinquè de primària s'han ofert voluntaris per aparèixer a la fotografia i, finalment, s'ha realitzat un sorteig per escollir els personatges del cartell als dos centres educatius de la vila, Les Muralles i Mare de Déu de la Serra.

En el marc d'aquest trentè aniversari, la festa estrenarà un drac nou, encarregat per l'Associació Medieval a un taller especialitzat i que es presentarà el proper 11 de març. També s'ha fet un canvi d'imatge en el disseny del programa.

Durant el sopar de l'elecció, també es va presentar el “Recull de Bones Pràctiques”, editat per l'Associació Medieval. El manual aplega normes i consells de vestuari, pentinats, maquillatge, protocol, aspecte de les tavernes i les parades del mercat, comportament adient a les comitives, etc. Joan López n'explica la finalitat: “En els últims anys s'han descuidat alguns detalls que han fet singular la Setmana Medieval. El recull va dirigit a tothom que hi participa. És una primera edició, ja que encetem un camí amb l'objectiu de conservar l'essència de la festa”. El recull ja es va repartir anit i estarà també disponible al web de la Setmana Medieval.

Enguany, l'Associació Medieval aposta per mantenir al programa dos dels actes estrenats el 2016, i que van gaudir de gran èxit entre el públic. D'una banda, el Torneig Medieval Nocturn, que escenifica la lluita entre diferents cases nobles amb espases, cavalls i focs artificials. El 29 d'abril a la nit se'n faran dos passis, amb un aforament total de 1.200 persones. L'espectacle infantil que recrea la Llegenda de Sant Jordi, ideat i teatralitzat per socis de l'associació, va exhaurir l'any passat les entrades per a les diferents sessions. Així, aquest 2017, tornarà a escena. En la mateixa línia, l'entitat reforça els espectacles familiars i de petit format.  Una de les novetats serà una visita teatralitzada i amb música al call jueu de Montblanc, a càrrec de la companyia “La Jueva de Tortosa”. Pel que fa la representació més emblemàtica de la festa, la representació de la Llegenda de Sant Jordi, tindrà lloc el 22 d'abril. Aquest espectacle de gran format a la muralla podran gaudir-lo, en dues sessions, 3.000 persones.

Les Nits Malignes compleixen 10 anys portant grups referencials de l'escena nacional i internacional. Per a celebrar-ho, enguany es faran dos nits de concerts. El 21 d'abril el cap de cartell serà Saurom, i l'endemà dissabte 22, Gatillazo.

 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance