circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

La primera producció del projecte Metròpera (TGN) serà una obra divertida i d'arrel mediterrània

Circdelacultura

divendres 27 de gener de 2017

Foto: Ajuntament de TGN

Arriba la primera producció del projecte MetrÒpera. Es tracta de Lo Speziale, dirigida pel tarragoní Ramon Simó. Es tracta d'una peça basada en un llibret de Carlo Goldoni i amb partitura de Joseph Haydn. Simó ha escollit una òpera divertida, d’arrel mediterrània, basada en les trifulgues d’una farmàcia i d’un triangle amorós entre tres joves ingenus.

Per a aquesta nova producció, s’ha escollit l’escenari del Teatre Tarragona, on públic i intèrprets, viuran d’aprop el gènere operístic en la seva vessant més contemporània. Els intèrprets, seleccionats després del curs de formació de MetrÒpera celebrat al Metropol el juliol del 2016, són Laura del Río, Oriol Roca, Neus Roig i Cristina Ruiz. Al piano hi trobem Anna Creixells i la resta de l’equip de producció compta amb els coordinadors del projecte MetrÒpera com són Teresa Valls i Marc Chornet.

Aquesta relectura contemporània de la peça és obra de Ramon Simó, que després de 5 anys dirigint el Festival Grec de Barcelona, torna a la seva ciutat natal per dirigir la primera producció del projecte MetrÒpera Tarragona. Aquesta senzilla comèdia basada en els personatges de la commedia de’ll arte italiana serveix de base per a l’adaptació de la història als nostres dies amb regustos de Breaking Bad.

El projecte

MetrÒpera neix el 2016 amb la voluntat d’incidir sobre el treball dels cantants d’òpera, que s’ha fet realitat com un projecte de formació, difusió i producció d’intèrprets i projectes operístics, i vol donar un impuls destacat en una part molt específica d’aquesta disciplina artística d'una forma integral, des de la formació, a la recuperació d'obres de l'espai simbòlic del Mediterrani, a la divulgació i la innovació escènica, tècnica i de posada en escena. 

Marc Chornet i Teresa Valls van articular un nou projecte per encàrrec de l’Ajuntament, que respon a la voluntat d’excel·lir en un àmbit molt específic: formar cantants d’òpera com a intèrprets de les produccions més exigents i innovadores del moment, a l'hora que s'impulsa la divulgació musical a tota la ciutadania i s'innova en la producció. Durant l’estiu de l’any passat es va dur a terme el primer curs de formació, que va donar els fruits, tant d’interpretació com de producció, que aquest cap de setmana veurem estrenar.

L’obra es podrà veure demà dissabte 28 de gener a les 21h i diumenge 29, a les 18h des de l’escenari del Teatre Tarragona i el preu de l’entrada va dels 9 al 15€, segons descomptes.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance