circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Cap de setmana de música i gastronomia al Vendrell

Circdelacultura

divendres 3 de febrer de 2017

El Paisatge dels Genis. joancapdevilavallve.com

Com cada primer diumenge de febrer, el Vendrell celebra la festa gastronòmica de la Xatonada Popular, una excusa perfecta per a fer una escapada musico-gastronòmica al Vendrell i apropar-nos a la figura del nostre músic més universal, Pau Casals.

Us proposem començar amb la visita a la casa on va néixer Pau Casals i a l’església on es troba l’orgue barroc que va començar a tocar als nou anys.

La Casa nadiua mostra l’ambient en què vivia la família Casals al segle XIX i els instruments que van marcar l’inici de la carrera musical del Mestre, així com la vinculació de Pau Casals amb els moviments culturals i socials del Vendrell de l’època, encapçalats pel dramaturg Àngel Guimerà, la casa pairal del qual es troba al costat de la Casa nadiua.

En acabar podeu entrar a l’església del Vendrell i contemplar l’orgue. Des de Casa Nadiua hi arribareu fent un agradable passejada pel centre històric de la vila.

La segona parada ens porta a la platja de Sant Salvador. Allí visitarem el Museu Pau Casals, un museu que recupera l’atmosfera familiar de la casa en els seus millors temps i apropa els visitants a la vida de Casals.

La visita al Museu amb vistes al mar de ben segur us ha fet entrar ganes de passejar per la platja de Sant Salvador, i això es precisament el que heu de fer, ja que allí trobareu antics magatzems de vi, antigues residencies de la burgesia i el “Casinet”, construccions que us transportaran al segle XIX.

És el moment de fer una parada per agafar forces en una de les terrasses del passeig de Sant Salvador mentre trieu un dels 19 restaurant on trobareu, durant el cap de setmana, el plat estrella del Vendrell, el xató.

Per la tarda us espera una activitat relaxant de wellness. L’aigua, sempre font de salut, és un dels atractius principals del Vendrell, que disposa d’una àmplia oferta: termalisme, talassoteràpia i spa.

L’endemà, el diumenge 5 de febrer, toca la festa de la Xatonada Popular del Vendrell a la Rambla del Vendrell amb el 31è Concurs de Mestres Xatonaires, la 30a Exhibició de Xatonaires Infantils i la 24a Fira de productes artesanals. I aquest any inclou una gran novetat, el Xató Experience! Es repartiran més de 2.000 racions de xató. Us n’anireu sense tastar-lo?

 

El Paisatge dels Genis

Què és el Paisatge dels Genis?

És una oferta turística basada en la vinculació de quatre artistes universals amb quatre municipis de les comarques de Tarragona on van passar llargues temporades de la seva vida. Es tracta d’Antoni Gaudí a Reus, Joan Miró a Mont-roig del Camp, Pau Casals al Vendrell i Pablo Picasso a Horta de Sant Joan.

La Ruta que està plantejada per a realitzar-la per lliure disposa de la Targeta Genial, una multi entrada que dona accés als centres culturals de la Ruta, així com a un ampli ventall de promocions exclusives que ofereixen els seus establiments col·laboradors: visites culturals, allotjaments, restauració, activitats esportives o guiatges, entre d’altres.

La Ruta també ofereix paquets combinats per gaudir-la: excursions d’un dia, cap de setmana,i el que pugueu imaginar!

Punts d’informació

Són punt d’informació de la Ruta al Vendrell, el Museu Pau Casals, la Casa Nadiu i l’oficina de turisme ubicada a Coma-ruga.

També es pot trobar informació de la Ruta a través del web www.elpaisatgedelsgenis.cat

 

On dormir i on menjar

On dormir: link al web

On menjar: link al web

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance