circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Dissabte arriba a Valls la comèdia del moment sobre pares i fills

Circdelacultura

dimecres 22 de març de 2017

Imatge del cartell

El Centre Cultural registrarà la millor entrada de la temporada fins ara
La tràgicacomica normalitat de moltes llars pujarà sobre l’escenari

La comèdia familiar "Avui no sopem" arriba aquest dissabte 25 al Centre Cultural de Valls. L'obra està protagonitzada per cinc cares molt mediàtiques: David Bagés, Jordi Banacolocha, Susanna Garachana, Maife Gil i Mercè Martínez. Després de triomfar al teatre Condal de Barcelona, l’espectacle és en plena gira i registrarà la millor entrada de la temporada fins al moment

El muntatge "Avui no sopem", que arribarà aquest dissabte a les 21 h al Centre Cultural de Valls, transita per molts llocs comuns de la comèdia costumista, tot i que en el seu desenllaç es redimeixi amb un final que regateja l'habitual reconciliació, ni que sigui per salvar el sopar d'aquesta nit. Jordi Banacolocha -avi rabiosament egoista- és amb les seves rèpliques el pilar còmic de la peça, secundat per una efectiva Maife Gil. L'elenc més jove -David Bagés, Susanna Garachana i Mercè Martínez- assenta els seus personatges perquè no semblin perdedors tan previsibles.

"Avui no sopem" és una obra que des de la primera escena pren partit per la tercera edat. La Maria Teresa i en Vicenç són un matrimoni de classe mitjana resident a Barcelona. Estan jubilats i fa temps que es plantegen marxar de la ciutat i anar a viure a la masia del poble, però mai s’acaben de decidir. Una filla de gairebé quaranta anys que encara viu amb ells i un fill amb cara de pocs amics els ho impedeixen.

L’humor està servit, però també la part agredolça i fosca de la nostra societat actual. En aquest cas el moll de l’os és que molts pares no poden gaudir en llibertat la maduresa, per culpa de la precarietat que viuen uns fills ja adults. D'una manera silenciosa s'està covant una rebel·lió social davant de les escoles bressol, els bancs dels parcs infantils, en els salons envaïts per dibuixos animats, les sales d'espera de pediatres i en les porteries d'escoles de música, ballet o karate. En qualsevol racó on una àvia o avi senti el jou de l'esclavitud de l'amor filial transferit a la cura dels néts. L'enemic està clar: els fills explotadors i una nora passiva-agressiva, que conciten aviat l'odi de tot el repartiment i gran part de la platea.


Sobre els autors

Els autors del text, Pep Anton Gómez i Jordi Sánchez, fa quinze anys que treballen junts i, ja sigui en projectes conjunts o individualment, han demostrat àmpliament que es mouen amb comoditat en la comèdia. Alguns dels seus èxits teatrals, com ara "Excuses" , s’han portat al cinema i són habituals també de la comèdia televisiva. Ara fan un pas més, debuten en el subgènere de la comèdia familiar, humor adult per parlar d’una realitat amb la qual es pot identificar la majoria del públic.

Dins les sinergies entre els Teatres de Valls i altres agents culturals locals, la benvinguda al Centre Cultural la realitzaran els alumnes de l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard amb el preludi musical, que amenitza l’espera fins a l’inici de la funció.

Canals de venda i Promoció Jove

Les entrades es venen a través del web ticketea.com les 24 hores, per telèfon a través del 902 044 226, i a les taquilles del Teatre Principal, al carrer Jaume Huguet de Valls. Les taquilles del Principal realitzen l'horari habitual dimecres a la tarda de 18 a 21 h, i divendres al matí de 12 a 13.30 h.  La venda telefònica funciona de dilluns a dijous de 9.30 a 14.30 i de 16 a 18.30 h, i divendres de 9 a 15 h. El mateix dissabte de l’espectacle la taquilla del Centre Cultural obrirà des de les 20 h.

Paral·lelament, "Avui no sopem" és dins la Promoció Jove: 3 x 30 x 30. Per 3 €, els espectadors de fins a 30 anys, podran obtenir una entrada durant els darrers 30 minuts abans de l’inici de l’espectacle. 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance