circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Escapades: Visita als fars

Circdelacultura

dimecres 17 de maig de 2017

Far Vermell de Cambrils. Foto: Circdelacultura.com

1. FAR DE TORREDEMBARRA
Des del mes de juliol, l’Autoritat Portuària de Tarragona i l’Ajuntament de Torredembarra han signat el nou conveni de col·laboració per a realitzar visites guiades al far de Torredembarra.
El far de Torredembarra ha esdevingut una icona del municipi per la seva singularitat i la seva arquitectura, obra de Josep Llinàs i Carmona. Construït a finals del segle passat, té l’honor de ser el darrer far construït en el segle XX i en el segon mil·lenni; i el primer dels encesos en el segle XXI i el tercer mil·lenni, ja que la seva inauguració va tenir lloc l’1 de gener de l’any 2000 a les 00.00 hores. 
Durant l’any 2015 i 2016, més de 2.000 persones han pujat al Far de Torredembarra i han pogut contemplar la magnifiques vistes de la Costa Daurada. Els visitants que vulguin gaudir d’aquestes vistes han de pujar un total de 38 metres repartits en 189 esglaons fins a arribar a la zona visitable del mirador, a 58 metres sobre el mar. 
Horaris:
Fins a mitjans de setembre.
Durant el matí l’horari serà 10.30 h, 11.00 h i 11.30 h
per les tardes 20 h, 20.30 h i 21 h.
Les visites guiades al far tenen un preu de 3 euros la tarifa general, i 1,5 euros els menors de 18 anys, els titulars del Carnet Jove o els majors de 65 anys.
Les inscripcions es poden fer a través de la pàgina web : www.turismetorredembarra.cat o trucant al telèfon de l’oficina de Turisme 977 644 580. 
 

2. FAR DE SALOU
Inaugurat l’abril de 1858, disposa d’una torre central de color vermell que encara avui, dia rere dia, il·lumina el Golf de Sant Jordi de la Costa Daurada. Disposava d’una llum blanca alimentada per oli d’oliva, que podia albirar-se des de 14 milles. Dos torrers eren els encarregats de fer-lo funcionar. Després, a mesura que van passar els anys, la tecnologia es va anar implementant. Annex s’hi troba un altre edifici que havia estat ocupat per l’enginyer i el torrer La restauració de l’indret s’ha dut a terme d’una manera molt respectuosa amb l’entorn natural. Així, s’hi poden veure plantes autòctones com l’esparreguera, el pi blanc, el lliri de mar, l’atzavara o l’albellatge, entre d’altres. Alhora, tres miradors distribuïts al llarg del recorregut permeten aturar-se i gaudir de la Costa Daurada amb tot el seu esplendor. Un dels més singulars és el mirador sud, des del qual es divisen les muntanyes de la serralada de Llaberia. En aquest punt podeu aturar-vos per gaudir amb la vintena d’aus marines que sovintegen aquest indret.
Horaris
Obertura: a les 10 del matí
Tancament: després de la posta de sol

3. FAR DE LA BANYA, TARRAGONA
Els fars han estat sempre llocs enigmàtics que han despertat la curiositat de tots aquells que s'hi ha acostat alguna vegada i han estat generadors de poesia, història i misteri.
Fora de l’àmbit del Museu, gaudireu de la Ruta Patrimonial del Port de Tarragona. Senyalitzada amb plafons, permet conèixer, in situ, una dotzena d’elements de patrimoni portuari, en un recorregut de quatre quilòmetres des del Museu del Port fins al Far de la Banya, a l’extrem del dic de Llevant. És una ruta sostenible perquè la major part s’ha de fer a peu, amb bicicleta...
Més informació:
Museu del Port de Tarragona

4. EL FAR VERMELL, CAMBRILS
El Far Vermell és un dels elements característics del port de Cambrils i s'hi pot arribar caminant. És una parada més que interessant si us agrada contemplar el paisatge, el mar, les postes de sol, etc. També hi podreu contemplar la vida quotidiana dels pescadors. 
Encara que l'accès està tancat, arribar fins els peus del Far Vermell és una bona exursió per fer amb tota la família.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance