circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Diumenge, professó de Corpus i catifes de flors

Circdelacultura

divendres 16 de juny de 2017

Foto: tarragona.cat

A Valls
​El diumenge 18 de juny la festivitat del Corpus tornarà a estar present als carrers i places de Valls amb les catifes que es confeccionaran des de primera hora del matí. L'entitat Comerç de Valls i l'Ajuntament de la ciutat han organitzat el Concurs de catifes de Corpus. Gràcies al treball del teixit comercial i veïnal, les catifes de diversos materials anuncien des de bon matí el pas de la processó del vespre.

Durant les primeres hores de la jornada, tindrà lloc l'elaboració de catifes artesanals per part de veïnat i de diverses entitats en l'itinerari de la processó: plaça del Blat, carrer de la Cort, Peixateria, Sant Antoni, carrer d'en Bosc, El Pati, Jaume Huguet, Font de la Manxa i passeig dels Caputxins, i que es podran contemplar durant tota la jornada fins la sortida de la processó a les 19h.

La celebració del Corpus a Valls és una de les cites festives destacades de la ciutat i la més antiga del Camp de Tarragona. La primera referència documental a la processó de la festa del Corpus a Valls és de 1320, quan l'esposa d'Arnald Ferrari fa en el testament una deixa per cera per tal que es faci servir durant l'acte. En tractar-se d'una deixa testamentària, podem pensar que la celebració ja era anterior. Els colors i aromes de les catifes de flors als carrers, els tocs manuals de campanes, els domassos engalanant finestres i balcons o la processó a la tarda formen part del ritual de la festa.

A Reus
Diumenge continuen diferents actes de Corpus, amb el Toc de Festa des del campanar a partir de les 10:00 h que anunciarà la sortida dels Gegants des de l'Ajuntament per recórrer els carrers de la ciutat. Des de les 18:45 h els Nanos, la Mulassa, els Gegants i l'Àliga es desplaçaran des de l'Ajuntament fins a la prioral de Sant Pere per participar a la professó de Corpus per diferents carrers del nucli històric de la ciutat. Com és tradicional, alguns d'aquests vials estaran guarnits amb catifes de flors amb motiu d'aquesta celebració. Cap a les 20:45 h al Mercadal es preveuen les darreres ballades dels Nanos, la Mulassa, els Gegants i l'Àliga per tancar la festivitat de Corpus.

També diumenge a partir de les 19:00 h es realitza a la plaça de la Llibertat el 56è Concurs de Colles Sardanistes. Enguany puntuable per a les colles grans i repesca per a colles de veterans per al Campionat de Catalunya, i puntuable per a les colles d’alevins, infantils, juvenils, grans i veterans per al Campionat Territorial de les Comarques Tarragonines i Lliure. Al final, sardanes per al públic. Organitza i coordina: Patronat Sardanista de Reus, amb l’actuació de La Principal de Tarragona.

A Tarragona
De 9 a 13.30 h i de 17 a 20 h, font del claustre de la Catedral. L'Ou com balla.
De 16.30 a 17 h, des del campanar de la Catedral. Toc de classe.
17 h, Toc de campanes d'entrada pontifical.
17.45 h, des de la plaça de la Font a la Catedral. Anada a professó: El Magí de les Timbales, Negritos, Gegants Moros, Gegants del Cós del Bou- Antics de la Ciutat, acompanyats dels grallers Tocaferro, Bordons i Pelacanyes, es dirigiran des de l’Ajuntament cap a la Catedral, acompanyant la Corporació Municipal. Itinerari: Baixada de la Misericòrdia, Major, les Cols, Merceria, Pare Iglesias i Pla de la Seu.
18 h, Catedral. Ofici religiós.
19.15 h, des de la Catedral. Professó del Corpus, precedida pels grups festius amb el Magí de les Timbales, Negritos, Gegants Moros, Gegants del Cós del Bou-Antics de la Ciutat, acompanyats dels grallers Tocaferro, Bordons i Pelacanyes. Itinerari: Pla de la Seu, Pare Iglesias, Merceria, plaça de les Cols, Major, la Nau, Pilats, plaça del Rei, Sta. Anna, plaça del Fòrum, Merceria, Pare Iglesias i Pla de la Seu. En finalitzar. Tornada de professó dels diferents elements festius cap a la plaça de la Font. Tot seguit Ball de Negritos i Gegants i distribució de les tradicionals coques de cireres.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance