circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

"Vilallonga vol ser plaça de gamma extra"

Circdelacultura

dijous 20 de juliol de 2017

Gemma Benaiges, regidora de cultura i festes de Vilallonga

Vilallonga del Camp celebra la seva Festa Major d’Estiu. La programació arrencarà el dijous 27 i s’allargarà fins al dimarts 1 d’agost.
Entrevistem a la regidora de cultura i festes, Gemma Benaiges, que ens en dóna tots els detalls. També destaca la feina feta amb les entitats que han treballat en paral·lel amb l’Ajuntament per aconseguir una programació per a totes les edats.

Pregunta: Vilallonga ja està a punt per celebrar la seva Festa Major amb motiu de la celebració dels patrons del poble, Sant Abdó i Sant Senén. Quins actes destacaria de la programació?
Resposta: La nostra Festa Major d’estiu començarà el dijous dia 27 i s’allargarà fins al dimarts 1 d’agost i hem programat actes per tots els públics. Jo els destacaria tots, però segurament els que més repercussió tenen són la Diada Castellera, els espectacles infantils a l’aire lliure perquè van dirigits als més petits i garanteixen la continuïtat de la festa. D’altra banda, també tindrem cinema a l’aire lliure amb la projecció de ‘Patria’ i comptarem amb la presència del seu director i algun actor per realitzar un cine fòrum amb el públic assistent.

Pregunta: Qui farà la Crida i per què se li ha atorgat aquest honor?
Resposta: Des de fa tres anys proposem a una persona o entitat de Vilallonga que convidi a participar a tothom de la Festa. Enguany faran la crida els membres de dues colles castelleres que representen a Vilallonga. Vivim un moment casteller molt interessant. Vilallonga ja és plaça de 9 i ara és el moment d’intensificar per ser plaça de gamma extra. 

Pregunta: Les entitats i associacions del municipi tenen un paper fonamental durant la festa.
Resposta: Sí, juntament amb la comissió de festes generen el teixit cultural i festiu de Vilallonga. El pla de sanejament eco financer que tenim al municipi ens deixa un pressupost per l’àrea de cultura i festes molt reduït. Això ens porta a potenciar l’enginy i d’altra banda, des de l’Ajuntament col·laborem amb les entitats per tal d’aconseguir entre tots una programació de Festa Major més que digna i pensada per arribar a tots els públics. 

Pregunta: L’entitat del Museu Pere Virigili què ha preparat per la Festa Major d’enguany?
Resposta: Aquest any, l’entitat del Museu de l’Arxiu Pere Virgili ha recuperat el rellotge del campanar del 1967. Amb la col·laboració de l’àrea de cultura l’Ajuntament l’han desmuntat, restaurant i tornat a muntar. També han preparat una exposició que es podrà veure durant la Festa Major.

Pregunta: Durant la Festa Major és un bon moment per visitar Vilallonga i passejar pel casc antic. Què hi podem visitar?
Resposta: Vilallonga té un patrimoni important i aquí ens podríem extendre molt. Us recomanaria visitar l’església neoclàssica de Sant Martí. El Museu Arxiu Pere Virgili, la casa de pagès Ca Nicolau i el Portal de l’antiga muralla.

Pregunta: El cinema de Vilallonga és un referent de la comarca.
Resposta: Sí, i tant! La sala data de 1964 i actualment programem cinema de manera estable. No només som un referent, sinó que també hem començat les obres del Museu de Cinema de Vilallonga que esperem poder-lo inaugurar durant la Festa Major d’Hivern i que estigui en ple funcionament durant la Festa Major de l’any vinent.

Pregunta: Què s’hi podrà trobar al Museu de Cinema?
Resposta: Disposem de la col·lecció privada del senyor Josep Maria Vallès, una col·lecció cataloga per la Generalitat. Ha recuperat projectors antics i els ha restaurat. El més antic és del 1910 i com tots els projectors de la col·lecció encara funciona. També hi exposarem cartells, documentació, etc. Actualment, tots estem treballant per tirar endavant aquest projecte.

Moltes gràcies i molt bona Festa Major
Gràcies, us esperem a tots a Vilallonga. 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance