circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Gaudeix de les propostes dels capvespres a la Cartoixa d'Escaladei

Circdelacultura

dimecres 2 d'agost de 2017

Cartoixa d?Escaladei

Per a tres divendres d’agost s’han preparat diferents activitats sota el títol, Capvespres a la Cartoixa d’Escaladei que trencaran el silenci d’aquest monument ubicat al peu de la serralada del Montsant.

Divendres 4 d’agost a les 20’00 h: Escaladei, la vida cartoixana, és una visita per la Cartoixa d’Escaladei, a càrrec  d’Ezequiel Gort, per conèixer com era la cartoixa i la visa quotidiana dels monjos que hi vivien.

Divendres 18 d’agost, a les 20’00 h: Cinefòrum, a càrrec de Josep Maria Mallarach amb la pel·lícula Bab’ Aziz, el savi sufí: dirigida per Nacer Khemir, autor també del guió basat en poesia mística i sentències cèlebres de quatre grans mestres espirituals sufís.

Divendres 25 d’agost, a les 20’00 h: Vesprada amb Shubert, una proposta musical del grup  ReBLa’T. Shubert va compondre un quintet en una estada a l’Estíria que està constituït per cinc moviments, cadascun amb personalitat  i essència pròpia. La presentació que en fa el grup ReBLa’T vol donar significació a aquests moviments per separat, amb la intenció de què es gaudeixi d’una música magistral.

Capvespres a la cartoixa d’Escaladei és una proposta cultural organitzada per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura amb col·laboració amb l’Ajuntament de Morera de Montsant, la Diputació de Tarragona, el Parc Natural de la Serrade Montsant i la DOQ Priorat amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni cultural català, fer-lo visible, dinamitzar-lo i apropar-lo a la ciutadania i al món local.

La Cartoixa d’Escaladei

La Cartoixa d'Escaladei es troba en el fons d'una vall, protegida per la serralada de Montsant. Un espai tranquil on els monjos cartoixans van seguir un model de vida marcat pel silenci i l'oració, combinant la solitud eremítica amb l'empara de la vida comunitària.

La d’Escaladei fundada el 1194, va ser la primera cartoixa de la península i va intervenir en la fundació de moltes de les que es van crear posteriorment. El prestigi i la influència de què gaudia, juntament amb les rendes obtingudes del seu ampli patrimoni, van fer que Escaladei visqués un període d'esplendor entre els segles XVI i XVII. Això va permetre als cartoixans emprendre una profunda remodelació arquitectònica, ornada amb obres de la coneguda escola de pintura religiosa d'Escaladei. A partir de la primera meitat del segle XIX, la desamortització de terres propietat de l'Església i els saquejos produïts durant les revoltes populars van marcar l'abandonament i una profunda degradació del conjunt. Ara, però, les darreres obres de restauració han tret a la llum part d'aquesta esplendor, que es pot contemplar en el nou espai visitable corresponent a l'àrea de vida comunitària.

 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance