circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

L'estrena de quatre exposicions donarà el tret de sortida de Terrània a Montblanc

Circdelacultura

dimarts 29 d'agost de 2017

Cartell de Terr?nia

El proper cap de setmana Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc, donarà el tret de sortida de la quinzena edició amb l'estrena de quatre exposicions commemoratives. Es podran visitar al llarg del mes de setembre: tres a Montblanc i una quarta que es podrà veure a Tarragona. Consulta aquí tota la programació. 

El divendres 1 de setembre s'inauguraran les exposicions de Montblanc.
A les 19,00h es farà l'estrena d'una petita exposició a l'Espai Turisme, el racó d'exposicions de la nova Oficina de Turisme de Montblanc. Fins l'1 d'octubre, en l'horari d'oberta al públic de l'oficina, es podrà veure una mostra de ceràmica obra de cinc artistes de la Conca de Barberà: Montse Aiguadé i Natàlia Ferré de Montblanc; Núria Albà i Lluís Soler de Senan; i Jordi Català de Solivella.
A les 19,30h a la Sala Sant Miquel s'estrenarà 15x9: 15 anys de Terrània a través de 9 ceramistes de la Conca de Barberà una exposició que servirà per repassar la història del festival a partir de l'obra dels ceramistes de la comarca directament implicats en l'organització del festival al llarg d'aquests anys.
Hi haurà obra de Montse Aiguadé i Natàlia Ferré de Montblanc; Jaume Julià, Rebeca Muñoz i Tresa Vilà de Belltall; Núria Albà i Lluís Soler, de Senan; i Jordi Català i Teresa Ripoll, de Solivella.

L'horari d'obertura de l'exposició serà el següent: del 2 al 10 de setembre i els dies 15, 16, 17, 22, 23 i 24 de setembre, d'11h a 14h; i durant la celebració de Terrània, els dies 30 de setembre i 1 d'octubre, d'11h a 14h i de 16h a 19h.
A les 20,30h, a l'església de l'antic hospital de Santa Magdalena, s'inaugurarà l'exposició central de Terrània 2017 Teresa Gironès, creativitat i originalitat. Una vida dedicada a l'art i a la ceràmica.

El cartell de l'edició d'enguany del festival s'ha dedicat a Teresa Gironès, prestigiosa ceramista barcelonina que va morir el passat estiu. Serà la primera exposició retrospectiva on es repassi la seva obra, per la qual cosa es convertirà en un acte de record que pràcticament coincidirà amb el primer aniversari de la mort de l'artista.
Teresa Gironès va ser protagonista de Terrània l'any 2007 quan se li va dedicar l'exposició central al pati del Palau Alenyà i el cartell de la que era cinquena edició del festival. Té obra repartida a nivell internacional i havia realitzat més de 200 exposicions arreu del món.
La seva obra té un marcat segell personal i compromès, destacant les figures amb rostres molt expressius, especialment infantils, que sempre transmeten molt més del que aparenten. Amb la seva obra, la ceramista barcelonina convida a moments de reflexió entre els qui observen l'obra, que aprofundeix en els sentiments de les persones.

L'exposició es podrà visitar els caps de setmana del 2 i 3, 16 i 17 i 23 i 24 de setembre d'11h a 14h; i durant la celebració de Terrània, els dies 30 de setembre i 1 d'octubre, d'11h a 14h i de 16h a 19h.
L'Ajuntament de Montblanc ha editat un catàleg de l'exposició on es repassa la biografia i l'obra de l'artista i hi apareixen les fotografies de les obres exposades.

La quarta exposició serà inaugurada a Tarragona el proper dimarts dia 5 de setembre a les 19,30h al pati central del Palau de la Diputació de Tarragona.
Terrània, 15 anys de ceràmica a Montblanc es podrà visitar fins el 24 de setembre en l'horari d'obertura de les dependències de la Diputació i repassa la història del festival a partir d'una vintena de les peces que cada any l'Ajuntament ha anat incorporant al seu fons artístic.
Són peces dels ceramistes presents a Terrània i que en cada edició han estat considerats la millor unitat artística per part de la resta de participants. També hi ha peces dels ceramistes als quals s'ha dedicat l'exposició central.

L'Ajuntament de Montblanc ha editat un catàleg de l'exposició on hi ha les fotografies de les peces exposades, obra de 24 artistes d'Alemanya, Bèlgica, Catalunya, Espanya, França, Lituània, el Regne Unit i Txèquia. 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance