circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Arriba el primer Festival de Rumba Catalana de Reus

Circdelacultura

dimarts 12 de setembre de 2017

Foto: www.facebook.com/pg/Arrels-de-Gr?cia

Aquest dissabte 16 de setembre es porta a terme el primer Festival de Rumba Catalana de Reus, “Rumba Reus”, en el marc dels actes de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017 i com a acte previ a les festes de Misericòrdia d'enguany. El festival començarà a les 19:00 h al parc Mas Iglesias de Reus. Reus CCC 2017 també porta els pròxims dies a altres indrets de Reus el Cicle Música als Barris (amb la Banda Simfònica de Reus) i el Cicle Lectura a les Places, a càrr ec de les Biblioteques Municipals.
El “Rumba Reus. I Festival de Rumba Catalana” serà presentat pel conegut cantant de boleros Moncho i es podrà gaudir de manera gratuïta amb dels concerts dels grups “Ai, ai, ai”, Miliu Calabuch i Arrels de Gràcia.
El festival és una proposta de l'Associació El Triangle, encapçalada per Israel Batista i inclou la col·laboració de Carles Pitarch, de la productora Juandesafinado Produccions.
L'objectiu del festival és donar a conèixer i fer gaudir els reusencs de la bellesa de la Rumba Catalana, coneguda internacionalment gràcies sobretot al cantant ja desaparegut Peret.
Aquesta serà la primera edició del festival, que té vocació d'esdevenir un referent d'aquest estil musical a la ciutat de Reus i al conjunt del país. El cartell d'aquesta primera edició l'integren els artistes següents:
Arrels de Gràcia. Destaca la figura de Jonathan Giménez. Aquest grup lidera la nova generació rumbera. Fills de membres d'Estrelles de Gràcia (conjunt predilecte de Gato Pérez) recullen l'herència de la plaça del Raspall, epicentre gitano gracienc.
Miliu Calabuch. El seu tiet, Peret, poc abans de morir, va dir en una entrevista que, si tenia un hereu musical, aquest era ell. Valedor del gènere en les seves formes més genuïnes.
Ai, ai ai. Després de la mort de Gato Pérez, el 18 d'Octubre de 1990, dos dels seus músics, Rafalito Salazar i Pep Lladó, van crear el grup “Ai, ai, ai” per mantenir viva la flama rumbera i incorporar de manera estable la llengua catalana en l'imaginari líric del gènere. Ara, 25 anys després, el grup prepara un disc d'aniversari.
Moncho. El seu nom real és Ramon Calabuch Batista. Des de nen va mostrar la seva inclinació cap a la cançó romàntica i somniava amb ser cantant. Prové de família de gitanos catalans, que cantaven flamenc o rumbetes catalanes, sorprenia per cantar temes romàntics i específicament boleros, fet que la seva família no entenia gaire. Moncho ha passejat el bolero per Estats Units i Llatinoamèrica i és considerat amb Lucho Gatica i Olga Guillot un dels grans del bolero.
Cicle Música als Barris
Aquesta proposta de la Capital de la Cultura Catalana 2017 inclou tres concerts de la Banda Simfònica de Reus als barris de Mas Vilanova, Horts d'en Simó i Fortuny. La banda dirigida per Joan Ramon Reverté fou creada el 2007 amb l'esperit de ser un punt de trobada en què alumnes i exalumnes del Conservatori de la ciutat i músics d'altres entitats i poblacions veïnes mostressin la seva destresa amb els diferents instruments de la banda. El seu és un repertori molt divers i en aquesta ocasiió oferiran bandes sonores de pel·lícules. Aquests seran els seus primers concerts després d'assolir el tercer lloc en la seva catego ria en el concurs mundial WMC 2017, realitzat a terres holandeses (Kerkrade) el passat mes de juliol. Els concerts previstos en aquest cicle són els següents:
15 de setembre, 20:00 h. Carrer de l'Àliga de Reus (Mas Vilanova)
16 de setembre, 19:00 h. Plaça de la Sardana (Horts de Simó)
22 de setembre, 20:00 h. Plaça de Gabriel Ferrater (barri Fortuny)
Cicle Lectura a les Places
Coordinat per les Biblioteques Municipals de Reus, és una continuació del projecte Contes a les Places, promogut per les Biblioteques Municipals, Política Lingüística i el Consell d'Infants. La proposta inclou diferents tipus d'activitats per a gent de totes les edats en les dates, horaris i indrets següents:
19 de setembre, de 10:00 a 20:00 h. Plaça de l'Abat Oliba (Horts de Miró)
17 d'octubre, de 10:00 a 20:00 h. Plaça del Centre Cívic (barri Gaudí)
21 de novembre, de 10:00 a 20:00 h. Carrer del Mas Pellicer (Mas Pellicer).

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance