circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

La ciència i les activitats familiars arriben al Banc d'Espanya de TGN

Circdelacultura

17 de setembre de 2017

Banc d'Espanya. Foto: Tarragona.cat

Els dies 18 i 19 de setembre l’edifici de la Rambla Nova obre les portes per acollir l’activitat ‘Colors: un viatge històric-científic’, de 17.30 a 20 h i és gratuïta
L’IPHES hi pren part amb una activitat mitjançant la qual es podrà experimentar amb tècniques d'art prehistòric.

El Banc d'Espanya obrirà les portes el dilluns 18 i el dimarts 19 de setembre per acollir l'activitat educativa 'Colors: un viatge històric-científic', adreçada als infants d'entre 6 i 14 anys. Es tracta d'un primer pas en l'objectiu de convertir aquest emblemàtic edifici de la Rambla Nova en un centre de difusió del coneixement, en col·laboració amb els centres d'investigació i excel·lència de la ciutat.
L’Institut Municipal d’Educació de Tarragona, conjuntament amb l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), organitzen diferents activitats amb el color com a denominador comú.

L'IPHES proposarà 'El color de la prehistòria', activitat mitjançant la qual es podrà experimentar amb tècniques d'art prehistòric. Concretament, podran realitzar una pintura parietal simbòlica del magdalenià (Paleolític Superior), de fa uns 20.000 anys, amb pigments minerals, i pintar un còdol, com exemple de l'art moble de les darreres societats caçadores i recol·lectores de fa uns 10.000 anys.
Per la seva banda, l'ICAC plantejarà a 'El color en època romana' una gimcana per obtenir el color pigment tal com es feia a l'antiguitat clàssica. L'ICIQ proposarà als visitants tres experiments amb llet, un retolador i xupa-xups que ajudaran a introduir conceptes bàsics de química. En aquesta línia, l'empresa BASF se sumarà a la iniciativa amb un taller anomenat KIDS’ LAB. Les activitats, gratuïtes, es desenvoluparan el dilluns 18 de setembre i el dimarts dia 19 de 17.30 a 20 h. 

 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance