circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Restauració de la Torre del Port

Circdelacultura

dilluns 2 d'octubre de 2017

La Torre del Port. Foto: Ajuntament de Cambrils

La previsió és realitzar les obres abans del proper estiu 
 
La Junta de Govern de l’Ajuntament de Cambrils ha aprovat aquest setembre un nou Projecte de rehabilitació de la Torre del Port. Es treballa amb la previsió de finalitzar les obres abans de l’inici dels mesos més forts de la temporada turística del 2018.
 
Les obres se centraran primordialment en l’eliminació de filtracions provinents de la coberta, l’evacuació de les aigües pluvials de la teulada, la substitució dels tancaments degradats (portes i finestres), la rehabilitació del revestiment de tota la façana i el sanejament dels murs interiors afectats per la humitat.
 
Per portar a terme els treballs amb seguretat, caldrà envoltar la Torre del Port amb una bastida mentre durin unes obres, que tenen un període d’execució d’un mes.
 
Cal recordar que, des de l’abril d’aquest any 2017, s’ha pogut mantenir la Torre del Port com un espai expositiu permanent, amb programació estable del Museu d’Història de Cambrils. Sense anar més lluny, actualment i fins el 22 d’octubre, s’hi pot veure amb accés lliure la mostra fotogràfica “Desenterrant el silenci. Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar”.
 
L’aprovació del projecte és un pas més per poder iniciar les obres el més aviat possible, ja que l’Ajuntament ja va proveir els recursos econòmics suficients per portar a terme l’obra, valorada en 77.987,96 euros, en la sessió plenària extraordinària del mes d’agost. Va ser a través d’una modificació de crèdit del pressupost inicial d’inversions d’enguany de l’Àrea de Cultura, des d’on ja s’havia avançat feina obtenint el vistiplau de la Comissió Territorial de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya. Aquest vistiplau és imprescindible per iniciar les obres, ja que la torre és un edifici catalogat Bé Cultural d’Interès Nacional, i per tant compta amb la màxima protecció contemplada a la Llei del Patrimoni Cultural Català.
 
Aquesta feina va permetre també que l’Ajuntament de Cambrils que es pogués presentar aquest mes d’agost a una nova convocatòria del Ministerio de Fomento d’ajuts dins el programa de l’1’5% Cultural. En coordinació amb el Museu d’Història de Cambrils, des del consistori es va demanar una subvenció de 56.988 euros per a les obres de rehabilitació pendents a la Torre del Port, que està pendent de resolució.
 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance