circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Els Teatres de Valls, més accessibles per a les persones en risc d'exclusió social

Circdelacultura

dimarts 14 de novembre de 2017

L’Ajuntament de Valls s’adhereix a aquesta iniciativa sociocultural que posa a disposició de sectors en situació de vulnerabilitat entrades per als teatres a preus reduïts
 
L'Ajuntament de Valls s'ha adherit al programa Apropa Cultura, una iniciativa sociocultural que vol facilitar l'accés a la cultura a aquells sectors de la societat més vulnerables que en poden quedar exclosos. Aquesta adhesió permetrà que la programació organitzada per Xarxa de Cultura ofereixi a partir de la propera temporada el 2% de l’aforament dels Teatres de Valls a preus molt reduïts que poden anar dels 0 al 3 euros.
 
La proposta està adreçada als centres socials i associacions que treballen amb persones en risc d’exclusió social per qüestions de salut o dificultats econòmiques, com discapacitats físiques, intel·lectuals i sensorials, drogodependència, salut mental, malalties cròniques, gent gran, immigració, infància i joventut, dona, justícia, sense llar, pobresa i VIH-Sida. Aquest és l’objectiu d’Apropa Cultura, una iniciativa que ha complert 11 anys de vida i que està formada per més de 90 de teatres, auditoris, festivals i museus d’arreu del país i que a partir de la programació del 2018, que es farà pública properament, també comptarà amb la participació de l’Ajuntament de Valls.  L’adhesió de Valls a Apropa Cultura es comunicarà a totes les entitats del municipi i la comarca  que treballen amb aquestes persones amb risc d’exclusió social per tal que en facin difusió i s’hi puguin sumar.
 
L’adhesió a Apropa Cultura no és exclusiva per als actes programats directament per l’Ajuntament de Valls als teatres de la localitat, el Teatre Principal i el Centre Cultural. En el cas en que l’associació o l’empresa promotora de l’espectacle no siguin el mateix Ajuntament de Valls, se’ls informarà del programa, convidant-les a participar-hi i facilitar també localitats a preus reduïts.
 
Onze anys treballant a favor la inclusió cultural
Apropa Cultura també té un compromís amb l’educació, ja que organitza sessions informatives prèvies on els diferents programadors dels equipaments culturals presenten la programació per ajudar als educadors a fer la millor tria per a les seves sortides. Per altra banda, es porten a terme jornades de formació artística adreçada als educadors perquè introdueixin les arts com a eina de treball.
 
Apropa Cultura va néixer a L’Auditori de Barcelona la temporada 2006/2007 amb el nom L’Auditori Apropa per donar resposta a l’interès i la demanda de determinats grups socials per assistir a concerts educatius programats pel Servei Educatiu de L’Auditori. Aquestes peticions van resultar ser la punta de l’iceberg d’una demanda social real i creixent. Apropa Cultura és l’evolució d’aquesta primera experiència i representa una finestra única per atendre la demanda d’espectacles de les diferents arts escèniques. Compta amb el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.
 
El programa vol ser una finestra única de reserves d’espectacles culturals per al sector social, amb l’objectiu d’obrir portes a les entitats socials i oferir un servei de qualitat a partir de: l’assessorament en la tria d’espectacles, la reserva de localitats de primer nivell i fàcil accés per als usuaris, una acomodació personalitzada si és necessària, sessions informatives sobre la programació trimestral, material de preparació i atenció personalitzada per a resoldre totes aquelles preguntes, necessitats o assessorament que es requereixi. Tot per a assolir una experiència cultural completa.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance