circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

La Festa del vi novell, un èxit

Circdelacultura

dilluns 20 de novembre de 2017

Fotografia de Gabriella Nonino

Més de 1500 persones van participar a la segona edició de la Festa del Vi Novell de Tarragona, l'Embutada, que organitza l'associació Santa Teca. La celebració va tenir lloc dissabte a la Part Alta en un itinerari guiat per espais de vi en el qual hi van participar al voltant d'un centenar de persones. Tot seguit, a la seu del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya, seu estable de l'entitat, es va desenvolupar la resta de l'activitat. 
 
Un total de 12 cellers de vi ecològic català van participar a la cita enològica amb els primers vins de l'any, alguns embotellats i d'altres encara no. El vi novell es va beure amb l'embut -com tradicionalment feien els pescadors i castellers per celebrar l'arribada del vi novell a la Part Alta de Tarragona-, però també hi ha qui ho va fer amb el porró o amb les copes de Santa Teca. A primera hora del matí, l'historiador Jordi Bertran va liderar un recorregut per 4 antics cellers de la ciutat que va despertar la curiositat de molts tarragonins que desconeixien el vincle de la ciutat amb l'elaboració de vi. En algunes cases de la Part Alta encara es conserven els trulls on es vinificava. Durant el circuït, molt tarragonins es van anar afegint a la ruta que van acompanyar una banda de músics i castellers. 
 
Quant a les activitats per als més petits al COAC, organitzades per l'associació Enclusa Priorat, uns 50 nens van participar en el taller d'elaboració de most. Els nens van piar el raïm a l'antiga (amb els peus com es feia antigament), el van premsar, embotellar i van dissenyar manualment les etiquetes de les ampolles de most que es van endur a casa. Entre el torn de matí i de tarda, mig centenar de nens i nenes van poder gaudir de la iniciativa que tant l'Enclusa com Santa Teca creuen imprescindible per apuntalar la cultura del vi. 
 
Des de l'organització es valora molt positivament la recuperació de la Festa del Vi Novell de Tarragona per l'alt nivell de participació de la ciutadania i la curiositat que els desperta conèixer els vincles de Tarragona amb el vi. També es valora la participació de cellers del territori que fan vins ecològics i identitaris, elaborats artesanalment, així com la selecció gastronòmica que en aquesta edició va anar a càrrec del Bar Cortijo de Tarragona. 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance