circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Concert solidari a Reus

Circdelacultura

dilluns 27 de novembre de 2017

La Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència conjuntament amb l'Associació Catalana per la Pau i l'Escola de Música del Centre de Lectura organitzen aquest dijous, 30 de novembre un concert solidari amb el pianista sirià-palestí Aeham Ahmad, conegut com ‘el pianista del camp de refugiats de Yarmouk’. El concert s’emmarca en la Campanya d’Acció Humanitària amb les Persones Refugiades a Jordània i el Líban, engegada des de l’Associació Ca talana per la Pau (ACP) i en la qual hi col·laboren també la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO i l’Associació Catalunya-Líban, amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i de diferents ajuntaments catalans.

Aeham Ahmad serà a Reus el dijous, 30 de novembre, on hi té previstes dues actuacions. Una a les 18:00h a la plaça de Sant Pere (amb la participació de Reus Refugi que llegiran un manifest), i l’altra a les 19:30h a l'Escola de Música del Centre de Lectura. L’entrada al concert és lliure i els assistents hi podran aportar un donatiu voluntari. Tota la recaptació anirà destinada a incrementar el fons assignat a la campanya.

Nascut a Damasc l’any 1988, Aeham Ahmad va donar-se a conèixer fa uns anys a través de vídeos a les xarxes socials on se’l podia veure tocant el seu vell piano enmig dels carrers buits i els edificis derruïts del camp de refugiats de Yarmouk, a pocs quilòmetres de la capital siriana. Ahmad va esdevenir un símbol de resistència contra la barbàrie i la destrucció causada per la guerra.

L’abril de 2015, les forces islamistes de l’ISIS li cremen el piano i es veu forçat a fugir, travessant una de les rutes més transitades pels refugiats (Turquia, Grècia i els Balcans). Actualment resideix a Alemanya, també com a refugiat. El 18 de desembre de 2016, se li va concedir el Premi Internacional Beethoven pels Drets Humans, Pau, Inclusió i Lluita contra la Pobresa. El seu recorregut comença des del camp de refugiats palestins de Yarmouk a Síria, travessant Turquia, Grècia i els Balcans fins arribar a Alemanya, novament com a refugiat.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance