circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

El Convent de les Arts d'Alcover es vesteix d'estrena

Circdelacultura

dijous 22 de febrer de 2018

Aquest pròxim diumenge 25 de febrer a les 19h,  el Convent de les Arts d'Alcover viurà un intens moment amb l'estrena absoluta de Black Pool Suite on els Barcelona Clarinet Players presenten una obra de jove compositor Joan Vidal, acompanyat del mateix percussionista i del pianista Marc Mezquida.

Set poemes visuals i sonors conformen aquesta suite on les peces recreen històries d’herois anònims que viuen realitats molt diferents en una mateixa ciutat. La soledat, l’amor o la pèrdua són els motors que alimenten aquest engranatge format per breus narracions, inspirades en els Dublineses de James Joyce.

Els ingredients musicals de la suite, escrita per a quartet de clarinets, piano i percussió, van des del jazz i la improvisació a les sonoritats de compositors com Olivier Messiaen, Igor Stravinsky o Django Bates.

Innovació, fusió, interdisciplinarietat o pedagogia són alguns dels conceptes que millor defineixen la línea creadora dels Barcelona Clarinet Players. Les seves interpretacions es caracteritzen per un minuciós treball cambrístic i una cuidada i enèrgica posada en escena.

Per la seva banda, Joan Vidal, després d'estudiar piano, percussió clàssica, bateria, clarinet i harmonia, cursa la carrera de composició a l'Escola Superior de Música de Catalunya amb mestres com Gabriel Brncic, Albert Guinovart o Manel Camp. L’any 2008 se li concedeix la única plaça per estudiar el Master of Arts in Jazz Percussion a la Royal Academy of Music de Londres on obté la Distinction in Performance després de dos anys d’estudi.

Brillant com a compositor, pianista, improvisador, bandleader, eclèctic i versatilitat. Hi ha consens entre la premsa, públic i els seus propis col·legues a assenyalar Marco Mezquida com una de les aparicions més brillants i prometedores en l'escena musical de la península en dècades, i un artista destinat a conquerir qualsevol escenari imaginable al món. 
 
ESCOLA DE L'ESPECTADOR
Com en tots els espectacles que donen forma a la programació de música, teatre i dansa d'aquest temporada, l'estrena de Black Pool Suite anirà acompanyada d'una activitat de l'escola de l'espectador. Serà dissabte 24 de febrer a les 19h, al mateix auditori del Convent de les Arts, quan tindrà lloc l'assaig obert comentat amb el compositor Joan Vidal i els membres del quartet Barcelona Clarinet Players per explicar el treball de composició i posada a punt de la peça que es presentarà l'endemà. L'activitat és grauïta i oberta a tothom.

Les entrades per a l'estrena de diumenge es poden adquirir a 12€ (9€ amb el carnet del Convent de les Arts) a www.conventarts.cat, a la Casa de Cultura Ca Cosme d’Alcover i el mateix dia a taquilla des d'una hora abans de l'inici del concert. Els espectadors de fins a 25 anys poden adquiri l’entrada a només 5€ a taquilla amb la promoció CAjove!. La proposta es troba inclosa en els abonaments Música i General.

Consulta aquí tota la programació d'Alcover. 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance