circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Xavier Graset i Violant Llopis al Principal de Valls

Circdelacultura

dijous 22 de febrer de 2018

Safira és el títol d’aquesta lectura dramatitzada guardonada amb el Serra d’Or 2014
També ja es podrà gaudir de l’exposició dedicada a l’autor modernista Adrià Gual.

El proper dissabte 24 de febrer la nova temporada dels Teatres de Valls arriba al Principal per boca de l’actriu vallenca Violant Llopis, al costat del popular actor i periodista Xavier Graset. Mercè Espelleta i Carles Bigorra també es posaran sota les ordres del director Joan Castells en aquesta lectura dramatitzada que recrea la trama del popular romanço «La dama de Reus». Les localitats es poden obtenir pels tres canals on line (www.ticketea.com), telefònic (902 044 226), taquilles del Principal i, una hora abans de la funció, també al mateix Teatre. El vestíbul i el bar del Teatre també renoven la seva exposició temporal amb una mostra dedicada a l’autor teatral modernista Adrià Gual, qui marcà un punt d’inflexió en la dramatúrgia catalana del segle XIX.

A partir del romanço popular «La dama de Reus» –que va donar lloc, per exemple a l’obra homònima d’Ambrosi Carrion, de 1949–, l’escriptor Magí Sunyer recupera una història ben coneguda. Es tracta de la d’aquella dama extraordinàriament bella que es veu obligada a anar al llit amb el tirà per salvar la vida del seu marit. En aquesta nova recreació, guardonada amb el Premi Crítica «Serra d'Or» de Teatre 2014, la dama, Safira, ha fugit del seu país amb Ismael, carismàtic líder opositor, ara vençut per la persecució i per la malaltia. L’entrega de Safira a Max els garanteix un fràgil estatut de refugiats clandestins, sempre sota l’amenaça de l’extradició. 

Magí Sunyer reforça el romanço amb ressons intertextuals de coneguts drames d’amors impossibles, com són el de Romeu i Julieta o el de Margarida i Faust, en un suggerent joc de miralls. L’autor es pregunta si Safira renuncia a la dignitat per no perdre la llibertat, o més aviat renuncia a la llibertat per no perdre la dignitat. Encara una tercera via entra en joc: potser la dignitat i llibertat van tan de bracet que una renúncia comportaria l’altra.

Magí Sunyer (Reus, 1958) és professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili a Tarragona, i escriptor. Ha estudiat l'obra d'autors dels segles XIX i XX i la mitologia i la simbologia nacionals en la literatura, en obres literàries com La ciutat nova, literatura sobre llibertat, igualtat i catalanisme, Els marginats socials en la literatura del Grup Modernista de Reus, Modernistes i contemporanis i Els mites nacionals catalans i una bona quantitat d'articles. És autor de contes, novel·les –una de les quals, Jim,va obtenir el Premi Roc Boronat 2009–, teatre i poesia.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance