circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Viu la nostra cultura

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Tarragona
Reus
Aiguamúrcia
Alcover
Altafulla
Ascó
Calafell
Cambrils
Constantí
Creixell
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Espluga de Francolí
La Canonja
Miravet
Mont-roig
Montblanc
Móra d'Ebre
Salou
Torredembarra
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vespella de Gaià
Vila-seca
Vilabella
Vilanova d'Escornalbou
FET
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Fires
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès

La Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Valls signen un conveni per a la construcció del Museu Casteller de Catalunya

Circdelacultura

dimarts 13 de gener de 2015

Foto: cedida

Aquest dimarts, en un acte celebrat al Saló de Plens del consistori vallenc, el president de la Diputació, Josep Poblet, i l'alcalde de Valls, Albert Batet, han signat el conveni que regula la concessió de l'aportació per part de la Diputació d'1.225.000 euros a les obres de l'equipament del futur Museu Casteller de Catalunya que s'ha de construir a Valls. Aquest import s'afegeix als 400.000 euros que l'ens interprovincial ja va concedir l'any 2009 per als treballs de redacció dels avantprojectes inicials. Així, l'aportació total de la Diputació serà d'1.625.000 euros.

El Museu Casteller es construirà a tocar de la plaça del Blat, en concret a l'àmbit del carrer Espardenyers del Barri Antic, un espai que l'Ajuntament ha enderrocat en els últims mesos com la primera de les fases d'execució material del projecte. Precisament avui, el president de la Diputació i l'alcalde de Valls, acompanyats per representants de les dues institucions, han visitat la zona que ja s'ha enderrocat pràcticament en la seva totalitat.

Les obres de construcció de l'edifici del Museu Casteller, que es preveuen iniciar en els propers mesos, suposaran una inversió de 3.789.000 euros com a part d'un projecte que, sumant-hi les obres d'enderroc, la urbanització de l'entorn i l'equipament museogràfic, compten amb un pressupost global de 6,3 milions d'euros. El Museu Casteller l'impulsa un consorci integrat pel departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Tarragona, l'Ajuntament de Valls i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

L'edifici, concebut per l'arquitecte Dani Freixes de l'Estudi Varis Arquitectes,  serà un equipament singular destinat a difondre i promoure el fet casteller, una tradició que l'any 2010 va ser declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. En aquest sentit, el futur museu, al qual s'arribarà principalment des de la plaça del Blat -espai emblemàtic de la història castellera i “Km0 del fet casteller, està dissenyat per convertir aquesta zona del Barri Antic en gran àgora i focus d'activitats castelleres. Així, la façana principal de l'equipament presidirà una nova plaça que tindrà continuïtat amb la plaça del Blat i amb la que es completarà, juntament amb la plaça de l'Oli, un seguit d'espais oberts a la vida ciutadana. En aquest sentit, l'edifici se situarà al cor del Barri Antic de Valls i pretén ser un equipament cultural motor en la dinamització urbanística, social i de promoció comercial i turística per al centre històric.

L'edifici que es construirà a la zona d'Espardenyers, en un solar d'1.560 metres quadrats, tindrà una superfície construïda de 2.835 metres quadrats, repartits principalment entre la planta baixa, d'accés al museu, i la planta primera, on s'ubicaran les sales d'exposicions del recorregut museogràfic.

L'equipament comptarà, a més de les sales de l'exposició permanent i als espais per a exposicions temporals, amb una sala d'actes polivalent, espais per a la botiga, el bar i restaurant del museu i per al centre de documentació i recerca castellera. Entre els punts destacats de la proposta arquitectònica, destaca la torre, que s'il·luminarà de nit, identificant des de lluny l'emplaçament del museu i que, per la seva alçada, passarà a formar part del “skyline” de Valls.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar