circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Exposició fotogràfica col·lectiva ‘Al voltant de la química'

L’Agrupació Fotogràfica de Cambrils (AFC) vol tornar a l’origen de la fotografia i recuperar processos antics que lluny d’oblidar-los, al seu parer s’han de potenciar entre les noves generacions de fotògrafs.

Amb aquesta voluntat arriba, a partir de demà dijous a la Sala Àgora de Cambrils, l’exposició fotogràfica col·lectiva ‘Al voltant de la química’. Cianotipies, Gomes bicromatades, Van Dyke són tres dels processos antics que des de l’AFC han volgut recuperar, doncs creuen que experimentar amb els orígens no ha de ser una moda, sinó un camí. Es tracta de processos històrics dels quals es pot aprendre com treballaven els pioners d’aquest Art: pinzells, químics i molta paciència per convertir un paper d’aquarel·la en fotosensible, cada còpia en una peça única. I és que la química està al voltant de la nostra vida i forma part de tot allò que fem.

L’exposició es podrà visitar des d'aquest dijous dia 26 i fins el proper dia 29 de gener, de dilluns a dijous de 8:30 a 15 hores i els divendres de 8:30 a 14 hores. Dissabtes, diumenges i festius estarà tancat.

Una mica d’història de l’Agrupació

L’Agrupació fotogràfica Cambrils neix l’any 1972 quan un grup de gent provenint de la secció de fotografia i cinema de la Coral Verge del Camí (CUFA), juntament amb altres aficionats a la fotografia decideixen constituir-se com a nova entitat. Amb la finalitat de fomentar i promoure l’art fotogràfic, aquell mateix any convoquen el Primer Concurs de Fotografia. L’any següent comença una estreta col·laboració amb l’Ajuntament que ha durat fins ara.

El concurs ha tingut diverses èpoques, ha canviat de nom passant a ser “Premi de Fotografia ‘Vila de Cambrils’, i actualment es un certamen de fotografia digital, de caràcter internacional i amb el reconeixement i patrocini de la Federation International de l’Art Photographique.

A més del concurs, s’han organitzat al llarg de la vida de l’AFC un gran nombre d’exposicions fotogràfiques, algunes de col·lectives dels membres de l’Agrupació, altres d’autors individuals, o autors com ara Gabriele Basilico.

A la dècada dels 80, l’activitat es va decantar a la promoció de la fotografia a les escoles. Actualment es fan (amb col·laboració amb l’Ajuntament) tallers d’iniciació a la fotografia digital dirigits a la població en general. A finals dels 80 i començaments dels 90, es varen organitzar durant uns quants anys unes exposicions-taller que anomenàvem “Recorda’m”, i que formaven part del seu desig de recuperar la memòria visual de Cambrils. Els ciutadans portaven a la mostra fotografies antigues que reproduïen i exposaven degudament ampliades i retocades a la mateixa exposició. La fotografia era retornada al seu propietari i així van aconseguir un arxiu valuós de fotografies de la primera meitat del segle passat.

També amb l’ànim de recuperació fotogràfica van organitzar l’any 1995, l’exposició “Visions; homenatge a Josep Ortoneda”, pioner de la fotografia a Cambrils, creador del primer estudi fotogràfic a Cambrils: “Bell-Art”.

Després de passar obligatòriament per la fotografia digital i el retoc fotogràfic, ara han anat als orígens i han començat a investigar sobre les tècniques dels pioners, la manera més artesanal de la fotografia, i aquesta és la tasca que demà presenten.

  • Sala Àgora

    Plaça de l'Ajuntament, 4

    Cambrils

    Veure Mapa

    Ampliar Mapa

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance