circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

CAPELLA DE SANT ROC. 30 ANYS D'ART CONTEMPORANI

El proper diumenge dia 14 de febrer, a les 12 del migdia, al Museu de Valls, es farà una visita guiada a l'exposició Capella de Sant Roc. 30 anys d'art contemporani, per part de Sefa Figuerola, artista i historiadora de l'art. Amb aquesta activitat es clourà la mostra organitzada pel Museu de Valls per celebrar les tres dècades de continuïtat en la programació d'aquest espai d'art emergent de la nostra ciutat.

L'exposició, oberta des del passat 19 de desembre, recull l'activitat d'aquests trenta anys, a través d'una selecció de les obres que els artistes han donat al fons del Museu, en motiu d'haver fet l'exposició a la Capella.

La mostra exposa una seixantena de treballs, ocupant tot l'edifici del Museu de Valls, des del vestíbul d'entrada fins al tercer pis. També recull els catàlegs que s'han publicat en aquest llarg període de trenta anys.

La clausura de l'exposició coincideix amb el tancament de la mostra Llar dolça llar a la Capella de Sant Roc, de l'artista Ciprian Homorodean.

La Capella va ser un projecte iniciat l'any 1985 per Anton Gurí, aleshores director de l'Escola d'Art de Valls. Des d'aleshores ha tingut dues etapes clarament diferenciades. La primera, que cobreix els primers quinze anys, va ser dirigida per Anton Gurí, el qual va marcar la dedicació i l'esperit de la programació d'aquest espai tant emblemàtic: la promoció dels artistes joves que es movien en el camp de l'art emergent.

La segona etapa serà el Museu de Valls qui es responsabilitzarà de la programació, amb el suport de l'IEV i la col·laboració econòmica de l'Ajuntament de Valls. Des de l'any 2001 fins al 2006 es farà directament des del personal del museu i a partir d'aquell any a través de diversos comissariats. En primer lloc per la crítica d'art Cèlia del Diego (2006-2008) i posteriorment per Albert Martínez López-Amor (2008-2010), Joana Hurtado (2011-2013), Jordi Antas (2013-2015), i des d'aquest any per Marina Vives.

En aquest trenta anys s'hi han fet més de cent-cinquanta exposicions en les qual hi han participat gairebé el mateix nombre d'artistes.

 

  • Museu de Valls

    passeig dels Caputxins, 18

    Valls

    Veure Mapa

    Ampliar Mapa

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance