circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Vermut Poètic. Celebrem el Dia de la Poesia

www.tarragona.cat

El 18 de març a la Biblioteca, de 12 h a 14 h, oferim un tast de poesia per a tothom. Llegirem Olga Xirinacs i poetes del Camp de Tarragona.

La UNESCO va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per celebrar-ho, la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració de diverses entitats públiques i privades, celebra una gran festa de la paraula i les lletres, i fomenta tot un seguit d'iniciatives, presencials i a través de la xarxa, arreu dels territoris de parla catalana. Es fa la tria d'un autor o autora, a qui s'encarrega un poema que és traduït a una vintena de llengües, que mostra la riquesa mundial de la poesia en tot el domini lingüístic català.

Enguany l'autora escollida és Olga Xirinacs (Tarragona, 1936), escriptora i professora de piano, que ha escrit el poema "Preneu les roses", que s'ha traduït a vint llengües, entre les quals hi ha les altres oficials a Catalunya i algunes d'escollides entre les parlades al país. Al llarg de la seva prolífica vida literària Olga Xirinacs ha escrit novel·la, poesia, conte, prosa poètica, novel·la curta per a joves i quadern de viatges. Ha estat reconeguda amb els premis més importants de la literatura catalana: en poesia, el Carles Riba (1987) i els Jocs Florals de Barcelona; en narrativa, el Josep Pla (1982), el Sant Jordi de novel·la (1984), el de la Crítica Serra d'Or (1986), el Ramon Llull (1986) i el Sant Joan (1990). Aquell mateix any rep, en reconeixement a la seva trajectòria literària, la Creu de Sant Jordi. La seva obra ha estat traduïda entre d'altres llengües al castellà, alemany, anglès, francès i rus.

Des de la Biblioteca de Pública de Tarragona, juntament amb el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, la Direcció General de Política Lingüística, Òmnium Cultural Tarragonès i l'Escola Oficial d'Idiomes, ens sumem a la iniciativa amb la celebració d'un vermut poètic que compta amb la complicitat d'altres entitats com l'ONCE, l'Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC), l'Associació Síndrome de Down de Tarragona (el 21 de març també és el Dia Mundial de la Síndrome de Down), el Consell Comarcal del Tarragonès, el Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili, l'Escola de Lletres i els clubs de lectura de la Biblioteca Pública. Persones molt diverses que formen part d'aquestes entitats llegiran poemes en aquesta ocasió.

Tots junts volem fer un acte col·lectiu de divulgació de la poesia, que unirà l'autora tarragonina amb una sèrie d'autors també camptarragonins, a través de la lectura del poema "Preneu les roses" en diverses llengües i la lectura d'altres poemes. És molt remarcable l'interès dels organismes, entitats i participants, que contribueixen d'aquesta manera a posar la poesia a l'abast de tothom.

  • Biblioteca Pública

    Carrer Fortuny

    Tarragona

    Veure Mapa

    Ampliar Mapa

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance