circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

XIII Beca de Recerca Històrica de Torredembarra Manuel Crehuet

La Regidoria de Cultura convoca la XIII Beca de Recerca Històrica de Torredembarra Manuel Crehuet. Aquesta beca, té com a objectiu el foment de la recerca en el camp de la història en l’àmbit de la vila de Torredembarra.

Bases

1. Característiques: S’atorgarà al millor projecte d’investigació inèdit en el camp de la història de la vila de Torredembarra, entesa en sentit ampli: història local, tradicions, costums, patrimoni artístic i patrimoni cultural.

2. Candidats: Poden optar-hi totes les persones a títol individual o col·lectiu, que presentin un projecte d’investigació d’acord amb les bases.

3. Sol·licituds i documentació: Els candidats han de trametre la seva sol·licitud a la Regidoria de Cultura, c/ Capella, núm. 6, despatx 10, 43830 Torredembarra, adjuntant-hi la següent documentació:

- Dades personals i currículum vitae i telèfon del/s sol·licitant/s. En el cas de projectes col·lectius caldrà indicar el nom d’una persona responsable o representant del grup.

- Projecte de treball, on es formulin els objectius que es volen assolir, una justificació de la importància de la recerca que es proposa, un esquema del contingut del treball, les fonts, la bibliografia i la metodologia a utilitzar. - Una proposta de director acceptada per aquest (en cas que no se’n presenti cap l’hi assignarà el jurat).

- El compromís de lliurar el treball definitiu dins el termini establert.

4. Data límit: 30 de setembre de 2017; pel que fa als enviaments, comptarà com a vàlida la data de sortida, la qual es prendrà del segell estampat per correus en l’oficina d’origen.

5. Condicions: - El projecte s’ha de presentar en català, mecanografiat en la lletra de 12 caràcters de mida, espai de les línies d’1,5 i imprès en fulls DIN A4. Aquest projecte, del qual s’hauran de presentar tres exemplars, tindrà un mínim de sis folis i un màxim de dotze. - Sis mesos després de l’adjudicació de la beca, s’haurà de presentar una memòria resum que reflecteixi l’estat de la investigació. El jurat estarà capacitat per fer les valoracions necessàries, i fins i tot suspendre la investigació si ho considera oportú.

6. Lliurament del treball - La durada de la beca serà dos anys a partir de la data de la seva concessió. El treball enllestit s’haurà de presentar com a termini màxim el desembre de 2019. - Si el jurat ho creu oportú, vistes les directrius del treball i la feina feta, podrà prorrogar la data de lliurament del treball enllestit. - Caldrà lliurar un exemplar del treball definitiu en suport paper i també en suport electrònic.

7. Composició del jurat: - Un mínim de tres vocals de lliure designació per la Regidoria de Cultura, d’entre professionals, professors i investigadors de reconegut prestigi en el camp objecte d’aquesta beca. - El jurat podrà demanar informació complementària, així com convocar l’aspirant per comprovar la seva idoneïtat per portar a terme el treball proposat i suggerir-li la modificació i/o ampliació del projecte.

8. Criteris a valorar pel jurat - El jurat valorarà especialment els següents aspectes dels projectes que es presentin: • que sigui un tema poc conegut i poc investigat. • que quan es tracti d’un tema ja tractat per la historiografia, el treball permeti de conèixer noves fonts documentals i variar-ne la interpretació tradicional. • la coherència del projecte de treball i la seva viabilitat.

9. Drets d’autor i edició:

- La propietat intel·lectual de l’obra resultant correspon al seu autor/a, el qual haurà de cedir a la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra els drets d’edició i publicació, en qualsevol format, durant un termini màxim de dos anys.

- Passat aquest termini sense haver-se publicat, i prèvia comunicació a la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra, l’autor/a podrà publicar la seva obra fent constar expressament que el treball ha estat elaborat amb el suport de la XIII Beca de Recerca històrica de Torredembarra Manuel Crehuet, i haurà de lliurar dos exemplars a la referida regidoria.

- L’import de la beca es considera com a compensació per la cessió dels drets d’edició, publicació i distribució, en llengua catalana o qualsevol altra llengua, per l’àmbit territorial de tot el món.

- Per la primera edició, la Regidoria de Cultura podrà cedir a tercers els drets d’edició, publicació i distribució.

10. Projectes no premiats

- Els projectes que no hagin estat premiats podran recollir-se de la seu de la regidoria de Cultura des de l’endemà de l’anunci del veredicte. Si passats dos mesos no han estat retirats, seran destruïts per la pròpia institució.

- Els projectes no seleccionats poden presentar-se en les següents convocatòries d’aquesta beca.

11. Observacions: L’incompliment de qualsevol dels requisits esmentats en els apartats anteriors significarà l’exclusió del dret de participació o bé, si és el cas, l’anul·lació, per part de la Regidoria de Cultura de Torredembarra, de l’adjudicació de la beca, amb el benentès que si s’ha abonat alguna quantitat a compte a l’autor o autors la Regidoria de Cultura de Torredembarra podrà requerir el reintegrament dels imports cobrats.

12. Dotació:

- La beca està dotada amb 2.000 €, import que es farà efectiu en dos lliuraments de 1000 €. El primer en el moment de la concessió de la beca i la resta una vegada hagi finalitzat el treball i hagi estat entregada la versió definitiva de l’obra. La quantia dels premis esmentats és en concepte d’import brut a percebre pel guanyador.

- En cas de publicació del treball per part de la Regidoria de Cultura, s’entregaran 10 exemplars del llibre a l’autor.

13. Tots els premis podran ser declarats deserts.

14. Tota incidència que les bases no especifiquin restarà a la interpretació del jurat. 15. La participació en aquests premis implica l’acceptació de les seves bases. 16. El veredicte del premi es farà públic en el transcurs d’un acte, el proper 25 de novembre de 2017.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance