circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Per Misericòrdia, festa i devoció a Reus

Circdelacultura

dimecres 31 d'agost de 2016

Imatge de la presentaci? del cartell

La presentació del Basilisc Petit, la celebració del 60è aniversari dels Gegants Japonesos, els 50 anys de l’Aplec Baix Camp i la Trobada de Diables del Baix Camp són alguns dels molts actes que destaquen en la programació de les festes de Misericòrdia 2016, durant les quals molts reusencs tornaran a viure intensament els actes més tradicionals que es porten a terme a l’entorn i a l’interior del Santuari. El següent enllaç us portarà cap a una altra pàgina del Circdelacultura on hi trobareu tota la programació detallada

El seguici petit de la ciutat s’enriqueix a partir del 17 de setembre amb un nou element, el Basilisc Petit, que es presentarà a la plaça del Mercadal a partir de les 11:30 h. El Seguici Petit al complet es podrà veure en acció el dia 23 de setembre, a partir de les 18:00 h a la plaça del Mercadal. Dos elements més del seguici festiu, els Gegants Japonesos, arriben enguany als 60 anys des de la seva creació, i per aquest motiu la Colla Gegantera convoca una celebració popular al Parc de Sant Jordi el dia 18 de setembre a partir de les 12:00 h. Un altre gegant, el Carrasclet, aprofita les festes de Misericòrdia per sortir al carrer amb nova casaca coincidint amb la commemoració del seu 30è aniversari.

5ª Trobada de Diables del Baix Camp
En el marc de la programació de Misericòrdia s’ha inclòs, com a acte posterior, la 5ª Trobada de Diables del Baix Camp, organitzada pel Ball de Diables de Reus i que es farà el dia 1 d’octubre a partir de les 21:00 h a la plaça de Prim. S’hi espera la participació d’un bon nombre de colles de diables, procedents de les diferents viles de la comarca que disposen d’aquest element festiu. El recorregut que seguiran passarà per la plaça de Prim, el raval de Santa Anna, el carrer del Vidre, la plaça dels Argenters, el carrer de Donotea, el carrer d’Aleus, el carrer de Santa Anna, el ca rrer de la Selva del Camp, el carrer de Sant Vicenç i la plaça de la Llibertat.

Entre la resta d’actes previstos aquestes festes de Misericòrdia també destaca la Diada Castellera, que a més dels Xiquets de Reus portarà al Mercadal (24 de setembre, 18:30 h) els Moixiganguers d’Igualada i els Castellers de Sabadell. El 18 de setembre s’ha programat la 50ª edició de l’Aplec Baix Camp, organitzat per la Colla Sardanista Rosa de Reus, que inclou una caminada matinal pels afores de la ciutat amb sortida des de la plaça del Santuari.

El 24 i 25 de setembre es porten a terme els principals actes religiosos de les celebracions de Misericòrdia, entre els quals hi ha el Rosari de Torxes i l’ofici i actes habituals que es realitzen el dia de la patrona a la plaça del Santuari i a l’interior del temple. A més, la celebració aquest any de l’Any Jubilar de la Misericòrdia aporta una significació especial als actes religiosos, entre els quals hi haurà la solemne baixada al Santuari per guanyar el Jubileu de Misericòrdia, el dia 18 de setembre a les 10:00 h des de la plaça de la Pastoreta.

Coincidint amb les festes, cada any l’Ajuntament de Reus lliura els Guardons de la Ciutat. Enguany l’acte és previst el 21 de setembre a les 20:00 h al Saló de Plens. En aquesta ocasió són reconeguts la Federació d’Associacions de Veïns de Reus, l’Esplai Fem-nos Amics, l’Escola Mowgli, l’Esbart Santa Llúcia, la Fundació Camerata XXI, el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, el CAE Marinada i Josep Casanovas Marca. També es distingirà de manera especial com a Fill il·lustre de Reus el teòleg i mossèn Josep Gil i Ribas.

Concerts i revetlles
El dissabte dia 24 serà un dels plats de la Festa Major. La Diada Castellera, la vígilia i les revetlles ompliran els carrers i les places. 
A les 23 hores, a la Plaça d'Anton Borell, revetlla jove amb l’Orquestra AlliOli, el grup de la nostra comarca que combina la millor música actual amb els èxits de tota la vida. A continuació, Mano’s Rock,un grup de versions de Marçà (Priorat), amb un directe on hi tenen cabuda el rock, l’ska, el reggae o el punk entre d’altres, i on es repassen tots els grans clàssics que han marcat el rock català, estatal i internacional. 

A la Plaça de la Llibertat, revetlla amb l’Orquestra Melodia. Fundada el 1931, és l’orquestra més anti- ga de les comarques de Tarragona que encara segueix en actiu. Dia a dia s’ha esforçat per mantenir la constància i il·lusió per oferir al públic el millor dels espectacles amb les melodies d’avui i de sempre. 

El cartell, obra de Jordi Romero
El cartell de les festes d’aquest any és obra del dissenyador reusenc Jordi Romero Gesalí (Reus, 1957), el qual té una llarga trajectòria en el món professional del disseny i la creació gràfica. Format a l’escola Eina, va formar part, junt amb el seu germà Albert, de l’estudi de comunicació visual Albert i Jordi Romero, amb seu a Barcelona (1986-2014).

 

 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance