circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

El Bartrina presenta aquest cap de setmana "Ricard de 3r" i "Animals de companyia"

Circdelacultura

dilluns 4 d'abril de 2016

Aquest cap de setmana arriben al Teatre Bartrina de Reus els espectacles “Ricard de 3r” (divendres, 8 d'abril, 22:00 h) i “Animals de companyia” (dissabte, 9 d'abril, 21:00 h). El primer dels dos muntatges és una creació de Gerard Guix inspirada en l'obra “El Rei Ricard III”, de William Shakespeare, i és el primer projecte de la companyia “À trois teatre”. Consulta a la web i a l'app del circdelacultura tota la programació de Reus.

Com explica la companyia, es tracta d'un muntatge pensat per a espais no convencionals, de manera que, en el cas del Teatre Bartrina, la disposició de públic i escenografia es desenvolupen damunt de l'escenari. A més de Gerard Guix, com a autor del text, l'equip el completen Quim Àvila, com a intèrpret en solitari, i Montse Rodríguez, com a directora del muntatge. Aquesta obra ve avalada per la seva presència a la Sala Beckett – Obrador Internacional de Dramatúrgia, a la programació Off de La Villarroel de Barcelona i a la programació estable de la Sala Flyhard de Barcelona.

“Ricard de 3r” 
Aquesta és la història d’en Ricard, un adolescent tímid i introspectiu que passa hores tancat al garatge de casa seva, alimentant la quotidianitat que ell percep com a excloent, hostil i depriment. Un dia, gràcies a un fet extraordinari que altera la monotonia, descobreix l’obra “El Rei Ricard III” de William Shakespeare. Els paral·lelismes que troba amb la seva pròpia vida el porten a obsessionar-se amb el personatge que es converteix en l’exemple a seguir, utilitzant, com ell, la manipulació i la violència per intentar canviar el seu trist destí.

A “Ricard de 3r” l’espectador, convertit en voyeur de primera fila, observarà amb detall la metamorfosi de l’adolescent, i no podrà evitar preguntar-se si l’educació i la societat tenen part de responsabilitat en casos com aquest.

Tal i com expliquen els seus creadors, “el primer projecte d’À trois teatre neix a partir de la idea de vincular l’obra “Ricard III” de William Shakespeare amb aquells estudiants d’instituts i universitats que, per diferents causes, decideixen cometre una matança entre els seus companys i professors”. L'interès de l'equip artístic en aquest projecte és conèixer els detonants que activen la conducta violenta d’aquests individus als quals se sol menysprear i culpar.

La distorsió de les seves relacions personals, socials, familiars i escolars, que perceben mancades d’afecte, comprensió i amor, mostra una personalitat conflictiva en plena adolescència. La dramatúrgia planteja diferents quadres de la vida d’un cas hipotètic i de les seves relacions amb diferents col·lectius i persones que mai no apareixen a escena. A través de les seves influències es veu el creixement i evolució emocional de Ricard, el protagonista, i com es va modificant a partir de l’emmirallament en Gloucester, personatge principal de l’obra de Shakespeare, que es converteix en el seu referent.

“Partim de la creació d’una personalitat doble: Jekyll/Hide”, expliquen els seus autors, “situem el personatge en un espai únic: el seu cau. Creem una personalitat pròpia pel nostre personatge a través de diversos casos reals d’adolescents que han comès matances als seus instituts o escoles. Sobre la idea que volem desenvolupar i a través d’improvisacions i assajos creem aquest text que formarà part de l’escena definitiva”.

“Animals de companyia”
Pel que fa a l'espectacle d'aquest dissabte al Teatre Bartrina, “Animals de Companyia” és una obra coral. Una colla de quatre amics que es coneixen des de fa temps es reuneixen per celebrar un sopar de benvinguda. La Beth, l’altre component del grup, ha estat ingressada en un psiquiàtric per un trastorn. Després de dos mesos tancada, torna a casa. No sospita que els seus amics li han preparat una rebuda sorpresa. Durant la seva estada al psiquiàtric, el Javi -ex parella de la Beth i personatge absent en l’obra- ha decidit tallar la relació que mantenia amb la noia a causa dels seus alt i baixos i ha marxat a viure a Austràl ia amb una nova parella. Aquesta informació la tenen tots els amics menys la mateixa afectada, la Beth, que va quedar inconscient després de prendre’s un pot de pastilles en un intent de suïcidi per cridar l’atenció i en un principi no sap que s’ha quedat soltera.

Abans que la Beth arribi a casa seva, i mentre ultimen els detalls del sopar, l’Àlex -que des de fa temps està enamorat de la noia- fa una confessió a la resta d’amics. Els explica que mentre la Beth ha estat ingressada ell s’ha fet passar pel Javi. Ha fet creure a la Beth que el Javi i ella segueixen junts. La mentida se li ha escapat de les mans i ara que la noia és a punt de tornar a casa, es veu obligat a involucrar la resta d’amics en les seves mentides. Els demana que participin d’aquest engany en el qual ell juga a ser qui no és.

L’obra transcorre en una mateixa nit, durant el sopar. És la mentida d’un grup d’amics que decideix simular una realitat inexistent per tal de protegir a un dels personatges. La necessitat d’inventar històries per amagar les pròpies inseguretats i crear una ficció on cadascú pot esdevenir una persona millor.

Acaben sortint els draps bruts de tots els personatges i aquell grup d’amics aparentment perfectes i agradables, treurà el pitjor de cada un, com a individus i com a col·lectiu. Es posarà en dubte el valor de l’amistat i el de la sinceritat. Els egos i les enveges col·lidiran les unes amb les altres.

L'espectacle “Animals de companyia” inclou sessió posterior de teatre fòrum just després de l'espectacle, coordinada pel Col·legi de Psicologia de Catalunya a Tarragona. L'obra és dirigida per Marilia Samper i la interpretació és a càrrec d'Eduard Buch, Miriam Tortosa, Martina Tresserra, Jacob Torres i Mercè Martínez.

La venda d'entrades es realitza a la taquilla del teatre de dimarts a divendres, de 18:00 a 20:00 h o una hora abans de l'espectacle. També a través de www.teatrebartrina.cat.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance