circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Representació de la Llegenda de Sant Jordi

José Carlos León

Macroespectacle amb 200 actors, foc, música i projeccions a la muralla

Sant Jordi matà el drac a Montblanc. Aquesta llegenda, àmpliament coneguda arreu del món, se situa a la nostra vila, segons recullen reconeguts folkloristes catalans com Joan Amades i Anna de Valldaura. Música, foc, llum, color i més de 200 actors en escena donen vida a aquesta eterna lluita entre el bé i el mal. La Llegenda és a l’origen de la Setmana Medieval. Es va representar per primer cop el 1987, però no ha deixat de transformar-se com mereix aquest espectacle de gran format. El 2014, es va fer un altre salt endavant, amb la renovació total del format. Una de les novetats més celebrades pels prop de 3.000 espectadors van ser les espectaculars projeccions sobre la muralla medieval, una de les més ben conservades de Catalunya. Enguany, la Llegenda celebra la trentena representació contagiant, durant una nit a l’any, la màgia de la història del patró de Catalunya a tot Montblanc.

Música, foc, llum, color i més de 200 actors en escena donen vida a aquesta llegenda, que té lloc en un marc incomparable: el conjunt arquitectònic del recinte emmurallat de la Vila Ducal, un dels més ben conservats de Catalunya. 

Aquest espai obert i monumental permet a més de 3.000 espectadors reviure, durant una sola nit a l'any, la màgia de la Llegenda del Patró de Catalunya.

Aquesta llegenda, àmpliament reconeguda arreu del món, se situa, segons la tradició catalana, a Montblanc. Joan Amades, al seu Costumari Català, i Anna de Valldaura, a Les tradicions religioses de Catalunya, així ho esmenten, i és amb aquest esperit de reviure les tradicions catalanes més arrelades que l'Associació Medieval representa aquesta llegenda.

L'espectacle més emblemàtic de la Setmana Medieval

Pels montblanquins aquesta representació és també especial ja que els dos principals papers, el de la princesa i el de Sant Jordi, els fan dos joves de la vila que han estat escollits per a representar-los. Uns mesos abans de la festa, l'Associació organitza un sopar en el que totes les joves de la vila que fan 18 anys durant l'any en curs, poden presentar-se a l"elecció de la princesa, i també tots els nois que en compleixen 21, com a candidats per representar el paper de Sant Jordi. Després d'unes proves d'interpretació i d'improvització, els socis escullen la princesa i el Sant Jordi de l"any. Per als dos joves, la representació de la Llegenda de Sant Jordi és l'acte més important i emblemàtic.

La llegenda:

L'acció de la Llegenda se situa a l'època medieval. El rei, la reina i la seva filla, la princesa, viuen al Palau Reial de la vila de Montblanc. Les tres cases nobiliàries de la població, (la casa Alenyà, la casa Vilafranca i la casa Gené) i el Veguer (el representant civil del Rei a la Vila quan aquest no hi era) seran testimonis de l'arribada de les forces malèfiques capitanejades per un drac terrible: el drac dels 4 elements. Per calmar la bèstia li donen animals per menjar... però quan aquests s'acaben... només queda una elecció: sacrificar persones humanes. El sorteig fatal té lloc i és la mateixa princesa la que la mala sort ha escollit. En el seu camí al sacrifici, passarà quelcom d'extraordinari, un fet que ha donat lloc a la Llegenda de Sant Jordi.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance