circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Xerrada col·loqui amb motiu del Dia Nacional en memòria de les víctimes de la Guerra Civil

La regidoria de Comerç i Turisme organitza una xerrada-col·loqui a l'Espai de Memòria situat a la Sala Gòtica de Ca Sagarra amb motiu del 75è aniversari de l'afusellament del president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys i Jover. L'acte serà presentat i moderat pel president de l'Institut d'Estudis Vallencs, Xavier Salat, i la ponència principal anirà a càrrec del professor de la URV i exconseller primer de la Generalitat, Josep Bargalló.

La xerrada titulada “Companys, 75è aniversari” se celebrarà del proper dia 15 d'octubre a les 8 del vespre a la Sala Gòtica de Ca Sagarra i, posteriorment, s'obrirà el refugi antiaeri de la Plaça del Blat al públic assistent que vulgui visitar-lo.

L'acte coincideix amb el Dia Nacional en memòria de les víctimes de la guerra civil i de la repressió franquista, instaurat pel Govern de la Generalitat de Catalunya mitjançant l'acord GOV/146/2015, de 8 de setembre, amb l'objectiu de vetllar pel coneixement i el manteniment de la memòria històrica de Catalunya, com a patrimoni col·lectiu que testimonia la resistència i la lluita pels drets i les llibertats democràtiques.

L'Ajuntament de Valls se suma d'aquesta manera al reconeixement i a les nombroses iniciatives endegades per diverses institucions del país, entre elles el Memorial Democràtic, per a l’esclariment de la veritat i la necessitat de la reparació moral i simbòlica de totes les víctimes i sobrevivents de la guerra civil i del franquisme.

La regidoria de Comerç i Turisme, responsable de la gestió de l'Espai de Memòria i Refugi antiaeri de la plaça del Blat vol potenciar aquest centre de difusió ampliant el nombre d'activitats relacionades amb la memòria històrica, i preveu organitzar diverses exposicions i mostres durant l'any vinent.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance