circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

6ena edició de la Mostra de Vi i Gastronomia, Cambrils entrada al País del Vi

Imatge del cartell

La sisena mostra de vi i gastronomia “Cambrils, entrada al País del Vi” omplirà el Parc del Pescador del 9 al 12 d’octubre
Participaran a la mostra 15 cellers d’arreu de la província amb representació de totes les D.O Tarragonines.  

La 6a edició de “Cambrils, entrada al País del Vi” omplirà el Parc del Pescador de Cambrils de degustacions de vi i gastronomia, tastos guiats,  tallers familiars i altres esdeveniments del 9 al 12 d’octubre. L’esdeveniment, organitzat pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus, pretén potenciar el vi i les Denominacions d’Origen catalanes com a  binomi perfecte a la gastronomia cambrilenca.   Horari de la mostra serà d’11 a 14h i de 17h a les 21h.

En aquesta mostra es podrà degustar una gran varietat d’excel.lents vins que aportaran 15 cellers que s’han inscrit de moment a la mostra de les diferents D.O de la província. Les tapes i degustacions gastronòmiques aniran a càrrec dels 28 restaurants participants, 3 establiments de tapa dolça i 3 productors gastronòmics de Cambrils.

Els cellers

Celler Bernavi (D.O Terra Alta), Celler Ronadelles (D.O Montsant,  D.O.Q Priorat; D.O Catalunya i D.O Cava);, Cellers Pedrola (D.O Tarragona); Vins ecològics Biopaumerà Helga Harbig (D.O Tarragona), Bodegues Visendra (D.O Catalunya); La Conreria d’Scala Dei  de la D.O.Q Priorat; Cava Torelló (D.O Cava), Altavins (D.O Terra Alta), Cellers Sabaté Franquet (D.O.Q Priorat), Celler Rosa Maria Torres (D.O Conca Barberà i D.O Cava), Cellers Sostenibles de Qualitat – Producció Limitada (Capafons-Ossó, Escoda Pallejà, Mongust, Baldufa vins) i un distribuïdor (MAB Alimentació  i Begudes)

Programa de la fira

El programa de la fira segueix el mateix model que en les darreres cinc edicions: els assistents podran comprar tiquets de degustació tant de vi com de tapes a un preu de 5€ i depenent del tipus de tiquet que hagi comprat podrà degustar:

Tiquet nº 1.   Copa + bossa + 2 vins                   5 €
Tiquet nº 2.   Degustació 4 vins                       5 €
Tiquet nº 3.   Degustació  2 tapes elaborades restaurants.  5 €
Tiquet nº 4.   Tiquet infantil (suc/aigua+tapa)             3,50 €

A banda de degustacions de vi i gastronomia, hi hauran activitats gratuïtes obertes a tots els assistents com les cates guiades de vi que organitzarem cada tarda de les 18h a les 20h de la mà del sommelier Xavier Fortuny que cada tarda ens oferirà i presentarà 5 vins/caves dels cellers que participen  a la mostra.

No podien faltar a la mostra cambrilenca les activitats adreçades als més petits. S’oferiran gratuïtament a tots els assitents uns tallers en família relacionats amb la cultura del  vi en horari de 11 a 13 hores i de 18  a 20 hores.

A més, la mostra compta amb la col·laboració del Museu d’Història que durant aquests dies ens ofereixen portes obertes i visites guiades al Museu Agrícola de Cambrils com en la darrera edició.

Previsió d’assistents

L’organització preveu una afluència d’entre 9.000 i 10.000 persones a la mostra durant el cap de setmana del 9 al 12 d’octubre tenint en compte que enguany es farà un dia més de fira (dilluns 12).  Aquesta fira és un esdeveniment  ja consolidat a Cambrils  que la gent espera perquè l’entorn del Parc del Pescador i el model de fira amb l’assistència de productors gastronòmics, cellers i restaurants fan una combinació perfecta per satisfer els paladars més exigents de la zona.

‘Art i vi es fusionen’

Una de les novetats,  gràcies a la col.laboració del departament de cultura i la D.O Tarragona que ens ofereix un taller obert al mateix recinte firal anomenat “Art i vi es fusionen “ on participen 11 artistes locals (Eva Gil, Dolors Ortuño, Dolors Ruiz, Jesús Gómez, Laura Mestres, Maria Lluïsa Recasens, Marta Claret, Marta Fàbregas, Nuri Mariné, Núria Pons, Pedro Calavia) on podrem gaudir d’un seguit d’obres pictòriques que han creat amb les mares del vi (l’essència del raïm) i que estaràn exposades a la fira durant aquests dies.

Jornades Europees del Patrimoni

L’esdeveniment coincideix amb les Jornades Europees del Patrimoni a les quals s’adhereix Cambrils per setzè any consecutiu. La ciutat és un els prop de dos-cents municipis catalans que organitzaran actes. En aquest cas, coincidint amb la Mostra de Vi i Gastronomia, s’ha escollit com a monument visitable l’antic celler de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, estretament relacionat amb l’elaboració històrica del vi a casa nostra. És per aquest motiu que, durant el cap de setmana, es faran  jornades de portes obertes al Museu Agrícola de Cambrils. L’horari de visita és:

Dissabte de 10 a 13.30h i de 17 a 20h.
Diumenge de 10,30 a 13,30h.

També es realitzaran visites guiades dissabte i diumenge a les 11h i a les 12h.

Les Jornades Europees del Patrimoni es celebren a una quarantena d’estats de tota Europa. 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance