circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Cambrils celebra aquest cap de setmana la Festa de l'Oli Nou

El municipi acull del 23 d’octubre al 8 de novembre les Jornades de l’Oli Nou, en què a més de l’esmorzar popular, també s’ha programat el taller familiar ‘L’oli en un llum’ i la visita guiada ‘De ruta per les oliveres’.

El programa

Les jornades s’iniciaran el dissabte 24 d’octubre, de 17:30 a 19 hores, amb el taller familiar ‘L’oli en un llum’. L’activitat, que se celebrarà al Museu Agrícola de Cambrils (carrer Sindicat, 2) servirà per aprendre el procés que segueix una oliva fins que es transforma en oli, sobre les propietats terapèutiques de l’oli d’oliva i la camamilla junts, alhora que es farà experiments amb làmpades d’oli que els participants es podran emportar a casa. El taller és gratuït i no és necessària inscripció prèvia.

L’endemà, el diumenge 25 d’octubre, Cambrils celebrarà la seva Festa de l’Oli Nou. A partir de les 9 hores, a la Cooperativa Agrícola de Cambrils (ctra. Montbrió km2) tindrà lloc l’esmorzar popular per degustar l’oli novell verge extra de la Cooperativa. Tothom qui ho desitgi podrà adquirir per quatre euros el tiquet amb el qual rebrà pa torrat, llonganissa, fruita i l’oli nou verge extra Mestral de la nova collita 2015. També tindran lloc actuacions de grups locals. Els assistents també podran adquirir els productes de l’Agrobotiga de 9 a 14 hores comprant productes de proximitat i les garrafes amb l’oli nou. Cal tenir amb compte que tothom qui compri un tiquet per a l’esmorzar tindrà dret a un descompte per la compra d’una garrafa de 5 litres d’oli d’oliva verge extra.

Visita guiada entre oliveres

El 7 de novembre, l’activitat programada es desenvoluparà entre oliveres a través d’un recorregut a peu per poder viure en primera persona tot el camí que fa una oliva fins a convertir-se en oli. L’activitat s’iniciarà a les 16:00 i finalitzarà al voltant de les 17:30 hores. Tots els assistents es trobaran a la porta de l’Agrobotiga de la Cooperativa per tal de visitar una finca d’oliveres on coneixeran, in situ, com es fa el procés de recollida de les olives, a més de conèixer el projecte LIFECOOP 2020. Tothom qui ho vulgui podrà collir les olives gaudint de la màgia i l’essència de fer de pagès. Després es portaran les olives al Molí de la Cooperativa per seguir el procés per obtenir l’oli d’oliva verge extra. Finalitzada la visita al Molí, tots els assistents berenaran plegats: Rosca de Cambrils de tota la vida (pa torrat amb oli nou i vi) per als adults i pa torrat amb oli i xocolata per als més menuts.

Restaurants amb oli nou en primícia

Trenta restaurants del municipi oferiran pa amb oli nou de la Cooperativa de Cambrils com aperitiu. Es tracta dels següents establiments: Al Punt, Bec d’Or, Bresca, Can Solé, Casa Gallau, Casa Macarrilla 1966, Casavella, Club Nàutic Cambrils, Denver Cambrils, Dofí Verd, El Pescador, El Pósito, Fonda del Camí, Gami, La Cua Curta, La Cuina d’en Jordi, La Galera Port Cambrils, Lekeitio, Les Barques, (carrer Consolat de Mar i passeig Miramar), L’Espurna, L’Hort del Pere, Marro Cafè, Maset, Miquel, Miramar, Montserrat, Portus, Rincón de Diego, Rincón de Iruña.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance