circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

L'Associació de Restauradors de Valls oferirà 11 tapes a la Jornada del Calçot

L'Associació de Restauradors de Valls presentarà una oferta de fins a 11 tapes i racions diferents elaborades amb Calçot de Valls en el marc del Mercat de Tastets de la segona Jornada Gastronòmica del Calçot que es desenvoluparà al Pati el proper dissabte 14 de novembre durant tot el matí. Les especialitats elaborades per a l'ocasió es posaran a la venda a partir de les 12 del migdia, mitja hora abans de l'inici del Showcooking de cuina del calçot que protagonitzaran Ada Parellada, propietària del restaurant Semproniana, Josep Maria Kao, propietari i xef del restaurant Shanghai de Barcelona; i els cuiners vallencs Àngel Solé, del restaurant Ca l'Àngel, i Roc Aneas, xef del restaurant Casa Fèlix.

Les tapes i racions es posaran a la venda per 2 euros cadascuna i els assistents a la jornada podran triar entre 11 ofertes diferents: Timbal de botifarra, calçots i calamarcets, de l'Artik; Poti poti de calçot, de Planeta Kasteller; Confit de bacallà amb calçot, làmines de carabassa i calçot confitat, de Restaurant Casa Fèlix; Panadó de caça, de Masia Bou; Bastonets de calçotada, de Masia del Pla; Envueltine vallenc, de Casa Pulpo; Puding de calçots i gambes, de Restaurant Marma; Sushi de calçot, de la Penya Barça; La mandonguilla i el calçot, de restaurant Ca l'Àngel; Potets de salsa, de Cal Ganxo, i Crep de la calçotada,del Restaurant Luga.

Totes aquestes delícies a base de calçot de Valls podran combinar-se amb els vins de 4 cellers de la DO Tarragona: Celler Mas Bella (Masmolets), Celler Adernats (Nulles), Celler Vins Padró (Bràfim) i Celler Mas Vicenç (Cabra del Camp). Tots els tastets de vins de la DO Tarragona tindran un preu d'1 euro, i 2 euros si es vol comprar una copa de vidre.

Amiga de l'Autèntica Calçotada

La jornada gastronòmica començarà, no obstant, amb dos actes de caire més institucional. A les 10 del matí, es procedirà a l'”Arrencada del primer calçot” per marcar simbòlicament l'inici de la temporada de calçotades. L'arrencada es farà en un camp de conreu d'un productor adherit a l'IGP Calçot de Valls, entitat que vetlla per la qualitat d'aquest producte típic vallenc. Posteriorment, a les 11.30 hores, la Sala de Plens de l'Ajuntament acollirà un acte institucional en el qual s'atorgarà la distinció vitalícia d'“Amiga de l'Autèntica Calçotada” a Roser Torras. Aquest acte també servirà per declarar oberta la temporada 2015-2016 de calçotades.

Roser Torras és la segona persona que rebrà la distinció d'”Amic de l'Autèntica Calçotada”, després que l'any passat fos nomenat Robert Fernández, exjugador del FC Barcelona i actual secretari tècnic de l'equip de futbol. Aquesta distinció va ser creada l'any passat per premiar la trajectòria d'institucions, entitats o persones que es distingeixen pel seu compromís amb el país, per la defensa dels productes de la terra, per l'amor per la gastronomia i per la recerca de l'excel·lència en aquest camp; i que defensen l'origen vallenc i la qualitat de l'autèntica calçotada de Valls.

 

Torras és l'ànima de GSR Produccions de Gastronomia, una empresa que organitza esdeveniments relacionats amb la gastronomia, i és la directora d'un dels congressos més importants d'aquest gremi: San Sebastián Gastronomika. Propietària i directora de grup GSR, l'empresa capdavantera en producció i comunicació enogastronòmica d'Espanya des de 1994. Cuinera per vocació, RRPP per naturalesa i dona de gran capacitat organitzativa i ingent erudició gastronòmica, Roser Torras condueix una de les empreses més reeixides dedicada per complet a l'alimentació, la gastronomia i l'enologia.

 

Entre els actes que organitza destaquen el congrés gastronòmic BCNVanguardia per a Alimentària 2004, 2006, 2008, 2010 i 2014, el Congrés Andalusia Sabor a Sevilla, el congrés World Flavors Spain a Napa Valley (USA), el Congrés Mesa Tendències de Sao Paulo (Brasil), fins a posar l'ou a l'estàtua de Colon de Barcelona durant la Pasqua 2005, organitzar un gran sopar en plena calçada del passeig de Gràcia per a 1.500 persones en ocasió de l'Any de la Gastronomia a Barcelona, del que la seva empresa va ser col·laboradora o, l’any 2011, conceptualitzar i gestionar tota la gastronomia de la Barcelona World Race.

 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance