circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Luis Paniagua i Aliki Markantonatou

www.tarragona.cat

 Un únic concert de dues persones enamorades de l'instrument musical lira i de la bellesa que ella comporta. Van estrenar el seu programa de concert en Xerokampi ( Esparta ) i en el Teatre Proskinio d'Atenes al gener de 2016. Ara per primera vegada es reuneixen a Tarragona, Vic i Barcelona per fer sonar les cordes de les seves lires i les seves veus juntes en concert. És una trobada de gran importància, des que l'antiga lira va desaparèixer durant molts segles, i els dos, Luis i Aliki són dels pocs músics que fan concerts i graven innovant la tècnica i el so de la lira.

Luis Paniagua neix a Espanya. El seu primer contacte amb la lira va ser al 1974 per gravar l'àlbum pioner "Musica de la Grècia Antiga" com a membre "Atrium Musicae" de Madrid. A partir de 1980 és dedica plenament a composar música amb nombrosos instruments del mòn. A partir del 1999 és dedica principalment a tocar la lira i a cantar, com a balsam i companyia en el camí de l'Amor, la Veritat, la Bellesa i la Puresa en aquest Mòn. Té editats 16 CD com a compositor i interpret. Guanyador del premiWorld MusicTorchbearer Award (2012) About.com. El seu àlbum "Nanas de Sol " va guanyar el Premi Nacional al Millor Àlbum de Noves Músiques (2002), atorgat per l'Acadèmia de les Arts i les Ciències de la Música d'Espanya i nominat pel seu àlbum Bienvenida l'any 2003. Ha realitzat nombrosos concerts en països d'Europa, Amèrica i Àsia. Amb la denominació "Noves Músiques Ancestrals" ha creat el projecte "Mediter Ra Neo". Luis és considerat un dels pioners a Espanya de les Noves Músiques, Músiques del Món (World Music), i de Música Espiritual amb paraules de saviesa universal i sense religió concreta.

Aliki Markantonatou, nascuda a Grècia, va estudiar Piano clàssic i Contrapunt, l'any 2003 es va trobar a si mateixa enamorada de la lira, instrument que porta el ressò de mil·lennis. Aviat va començar a actuar combinant la lira amb molts instruments com el sitar, la lira cretense, lira del Mar Negre, flautes de fusta, saxofon, etc. Des de 2007 fins a 2010 va compartir la seva música a través d'Internet, i en 2013 va gravar el CD Awakening of the Muse (Despertar de la Musa) amb el ensemble Lyre ?n' Rhapsody. Amb el mateix grup van fer dos cds més, incloent en aquesta ocasió composicions de tots els membres. Un d'ells és una col·laboració única amb músics de Xina guardonats mundialment. Va viatjar a Turquia, Índia i París actuant amb la seva lira i combinant-la amb instruments tradicionals. Els seus esforços són per reavivar la lira i situar-la entre el patrimoni cultural del seu país. La lira és altament estètica i té el poder de transformar i connectar a les persones amb la part silenciosa i pacífica de si mateixos.

  • Església de les Carmelites Descalces

    c. del Carme, 2

    Tarragona

    Veure Mapa

    Ampliar Mapa

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance