circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Concert d'orgue de Jan Van der Laar

www.tarragona.cat

El proper diumenge 24 d'abril de 2016 a les 19 h. se celebrarà a la Catedral de Tarragona un concert d'orgue amb el prestigiós organista holandès Jan van de Laar que polsarà el gran orgue de la Catedral. Ens oferirà un repertori de música antiga i barroca europea per a orgue amb obres de P. de Araujo, A. de Cabezón, J. P. Sweelinck, J. F. Dandrieu.,N. de Grigny, P.de San Lorenzo, C.P.E. Bach i J.S. Bach.

Jan van de Laar va assolir el certificat d'Interpretació Musical per a orgue amb distinció cum laude per la seva musicalitat a l'Acadèmia de Música d'Utrecht amb Kees van Houten. Posteriorment va estudiar clavicèmbal i piano.

Jan van de Laar va seguir cursos entre d'altres amb Anton Heiller (Bach) i Ewald Kooiman (música antiga francesa). Va participar en cursos d'interpretació de música antiga amb Alan Curtis i William Christie a Innsbruck. Ell apareix amb freqüència com a solista i com a intèrpret de baix continu. Ha fet nombrosos enregistraments de ràdio per a diferents emisores de radio holandeses i per a la BBC anglesa. Per la ràdio holandesa KRO va efectuar enregistraments en orgues històrics d'Àustria i Itàlia.

La seva primera aparició amb l'àlbum de Bach amb la tercera part del Clavier-Übung va continuar amb diversos enregistraments en CD: el CD 'Die Bachsche Schule' enregistrat al magnífic orgue Holzhay de l'església abacial de Neresheim (Alemanya), així com diversos CD enregistrats a l'orgue Robustelly de l'església St. Lambertus de Helmond.

En aquests darrers anys es va editar un CD amb obres per a cor i orgue del compositor austríac Anton Heiller. Aquest CD es va realitzar amb la cooperació del Nationaal Kinderkoor, i un altre CD es va enregistrar amb la cooperació del Nationaal Jeugdkoor, interpretant el famós Rèquiem de G. Fauré. Ambdós cors dirigits per Silvère van Lieshout.

Jan van de Laar ha impartit cursos d'interpretació, entre d'altres en el Kirchenmusikschule a Stuttgart / Esslingen i Bayreuth, i el Koninklijk Vlaams Conservatorium d'Anvers.

Des de 1976 Jan van de Laar és organista de l'església St. Lambertus de Helmond, on toca el famós orgue Robustelly. A més és professor de la secció de música de la Kunstkwartier de Helmond.

 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance