circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Alcover, parc Triàsic: una ruta per descobrir els valors geològics de la Vall del Glorieta

Fotografia fòssil. Font:Museu Alcover

Amb motiu de la celebració del Geolodía 16, el cap de setmana del 7 i 8 de maig, centenars de geòlogues i geòlegs organitzen i guien, un any més, excursions gratuïtes per tot el territori nacional. Es tracta de realitzar explicacions de camp obertes a tot el públic en general sigui quin sigui el seu coneixement previ amb l’ objectiu de difondre el nostre valuós llegat patrimonial.

Enguany la Dra. Anna Travé de la Univertitat de Barcelona i el geòleg Jordi Pujadas (JPF Consultors) han organitzat per a l’edició d’enguany amb la col·laboració de l'Ajuntament i el Museu d'Alcover, una sortida per les comarques de Tarragona dedicada al Triàsic de les Muntanyes de Prades.

Sota el suggerent títol Alcover, parc triàsic, s’iniciarà a les 10 de matí del diumenge 8 de maig la sortida prevista que consisteix en una ruta matinal circular per la Vall del glorieta partint de Mas de Forès. Un cop finalitzat el recorregut guiat per la vall, després de dinar, es podrà completar la jornada visitant l’espectacular col·lecció de fòssil marins exposada al museu sota el títol “Les muntanyes de Prades ara fa 240 milins d’anys”, una exposició permanent renovada i moderna que es complementa amb un seguit d’interessant activitats en família i per a grups escolars. (www.museualcover.cat). 

El Triàsic és un període molt especial dins la història de la Terra, ja que suposa la transició de les faunes paleozoiques a les faunes “modernes” d’amfibis, rèptils i mamífers. A Catalunya, els sediments triàsics els trobem presents al llarg del sistema Mediterrani Català, i molt especialment a la serralada de Prades, proporcionant  importants restes fòssils  marines i vegetals.

Per la bona qualitat de fossilització, les pedreres d’Alcover-Mont-ral constitueixen un jaciment paleontològic excepcional,  tant per les noves  espècies que han proporcionat com per la seva cronologia. Es tractava d’una llacuna d’aigües somes amb molta vida animal, però amb un fons letal, sense oxigen i hipersalí, que facilità la fossilització dels animals morts que s’hi dipositaven.

Per a poder participar a l’activitat cal inscriure’s a geolodiatarragona2016@gmail.com doncs les places són limitades.   

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance