circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

"L'Argenté de Badalona"

Comentari del llibre "L'Argenté de Badalona" d'Oriol Tramvia. Sessió conduïda per Eulàlia Sabater Puig.

L'autor:

Joan Argenté i Artigal Joan Argenté va néixer a Badalona, l'any 1931, i va morir el 2015. Va ser advocat, poeta, humanista, dramaturg, i traductor d'obres poètiques i teatrals al català. Va fer el Batxillerat a l'Institut Isaac Albéniz de Badalona, i va rebre una gran influència de l'historiador Enric Bagué i, sobretot, de Maria Aurèlia Capmany, que li va despertar la passió per la literatura i el teatre. Va estudiar Dret a la Universitat de Barcelona entre els anys 1948-1953 i va rebre el Premi Duran i Bas de Llicenciatura el 1953, atorgat per l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona. Va exercir l'advocacia al llarg de la seva vida, compaginant-la amb les lletres.

L'obra:

L'Argenté de Badalona L'Argenté de Badalona és un espectacle al voltant de la figura de Joan Argenté i la musicalització de la seva obra al 2014. Oriol Tramvia, coneixedor de primera mà de l'obra de l'autor, s'acompanya del grup de fusió Calamento, de la cantant gaditana Izä i dels a udiovisuals de Josep Castells per oferir un tast dels poemes d'Argenté. 4 En musicar Joan Argenté, l'Oriol hi posa un toc de flamenc en un intent clar de fusionar un català ortogràfic de pedra picada amb els aires del sud que ens evoquen un aire distès i festiu, amb l'objectiu de buscar un contrast entre el que es diu i el com es diu. Amb la presentació per part de Màrius Sampere (amic personal d'Argenté, també poeta, que havia dirigit el Grup Musical ESTROP per qui l'Argenté va crear i adaptar cançons).

COMPTAREM AMB LA PRESÈNCIA DEL CANTAUTOR ORIOL TRAMVIA

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance