circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Festes de Sant Roc

www.tarragona.cat

12. h. Trobada de Vespes. Els amics de les conegudes i tan populars Vespes fan diverses activitats pels carrers del barri. Organitza: Restaurant Cal Peter.

18.30 h. Cercavila. El nostre seguici farà un recorregut pels carrers de la ciutat convidant a participar de les festes. Encapçalats pel Canó, hi prendran part els timbalers del Drac Petit de Sant Roc, el Maginet de les Timbales, els Negritos i Gegants Infantils, el Nano Caleto, els Nanos, els Gegants Vells de Tarragona i del Cós del Bou i els Grallers de Monnars.

Itinerari: Cós del Bou, plaça de la Font, Sant Fructuós (la Bocacalle), Rambla Vella, Comte de Rius, Rambla Nova, Sant Agustí, Rambla Vella, Portalet, plaça de la Font, Cós del Bou i baixada Peixateria.

19 h, al local de la Colla Jove. Pregó de les festes, pronunciat pel director de teatre Ramon Simó Vinyes. La família Simó va ser una peça fonamental per a la supervivència de les festes al llarg de més de mig segle. Ara, un dels néts del Rafel de l'Adela, reconegut per la seva tasca professional, ens acompanya en l'arrencada de les celebracions d'enguany.

Tot seguit, Proclamació de la Pubilla i les seves Dames d'Honor. Conduït per Sílvia Petit, es farà l'acte de nomenament de la Pubilla de les festes Xènia Oliver Vinuesa i les seves Dames d'Honor Gisela Vicient Sumoy i Sofía Lana Martín.

Seguidament, es presentarà la nova edició dels Goigs de Sant Roc. De manera conjunta amb els Gogistes Tarragonins, s'edita una nova versió dels goigs en què s'inclou la música que va compondre el veí del barri Josep Sentís. La lletra és de Lluís M. Mezquida, i el veí Francesc d'Assís Garcia Segarra n'ha fet la nota històrica. La presentació anirà a càrrec de Carles Baches, president dels Gogistes Tarragonins.  

Durant l'acte farem un sentit homenatge pòstum al coeter Àngel Baldayo, que tant ha col·laborat amb les festes i que ens va deixar fa uns mesos. Feia més de trenta anys que el nostre company Jaume Ollé va parlar amb ell per encarregar-li la traca del barri. Allí va començar la relació de l'Àngel amb les festes, a les quals sempre va demostrar la seva estimació.

Finalment, es lliurarà el record com a Canoner d'Honor 2015 a l'agrupació del Drac de Sant Roc i es nomenarà el Canoner d'Honor 2016, que serà la Colla Jove Xiquets de Tarragona, per la seva gran trajectòria castellera i, especialment, per la seva constant i generosa participació a les festes. L'obra és original d'Àngels Cantos, exveïna i col·laboradora habitual del barri.

20 h. Còctel elaborat pel bàrman Eduard Boada. No ens podem perdre aquesta nova proposta del Boada en el nostre programa festiu.

En acabar, no dubteu a gaudir d'un bon sopar pels restaurants del barri mentre ens preparem per a la revetlla.

24 h. Revetlla popular amb l'orquestra CAT ROCK. L'any passat ja ens van fer passar una bona estona amb les músiques més ballables del repertori català. Tornem a omplir els carrers per ballar amb les nostres cançons preferides.

 

  • Cós del Bou

    Carrer Cós del Bou

    Tarragona

    Veure Mapa

    Ampliar Mapa

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance