circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Festes de Sant Roc

www.tarragona.cat

9 h. Trobada de plaques de cava. Un any més, els aficionats tenen una cita per millorar la seva col·lecció i alhora passar una bona estona.

12 h. Capella de Sant Roc. Com és habitual, el president de les festes, Josep Ferrer, porta la imatge de Sant Roc en la seva salutació al barri, passant pels diferents carrers fins a dipositar-la a la capella instal·lada al carrer Cós del Bou. L'acompanyen els Grallers Tocaferro i tots els veïns i amics que s'hi vulguin afegir.

Un cop instal·lada la imatge es farà una ofrena floral.

Tot seguit, col·locació de la bandera principal al balcó de la casa número 7 del Cós del Bou, on viu Julián Pérez. L'acompanyament musical anirà a càrrec del grup Grallers Tocaferro.

13 h. Concert vermut amb els Grallers Tocaferro. Per tercer any consecutiu, aquest grup local, que enguany celebra els trenta anys, ens oferirà un variat i festiu repertori.  

17.30 h. Plantada dels dracs i els gegants que participen a la cercavila. Aprofiteu per fer-vos les fotografies amb aquests elements.

18 h. Cercavila de l'arribada de l'aigua de Sant Roc. Hi participen elements del seguici de Sant Roc i convidats. Encapçalats pel Canó, el segueixen el Drac Petit de Sant Roc, el Drac Petit de Montblanc, el Maginet de les Timbales, els Negritos i Gegants Infantils, el Nano Caleto, els Nanos, els Negritos de la ciutat, els Grallers Tocaferro, els Gegants del Cós del Bou, els Grallers de Monnars, els Gegants Romans de Lleida i el Ball de Bastons de Tarragona. Els acompanyen també els veïns amb els càntirs, la Pubilla i les seves Dames, les imatges de Sant Roc i la Mare de Déu, autoritats i la Xaranga Tocabemolls.

El seguici sortirà del Cós del Bou, seguint per baixada Peixateria, Sant Hermenegild, plaça del Rei, Portella i Granada, fins a arribar al portal de Sant Antoni, on es recollirà el carro de l'aigua. Es tornarà al barri pel carrer de la Mare de Déu de la Mercè, Peixateries Velles, plaça del Fòrum, Merceria, Major, la Nau, baixada Peixateria i Cós del Bou. En arribar davant la capella hi haurà una passada dels grups festius.

 

19 h. Benedicció de l'aigua de Sant Roc per Mn. Joan M. Ferrer Calvo, vicari de la parròquia de Sant Francesc. Tot seguit, distribució de l'aigua entre els veïns i amics del barri.

19.30 h. Gran diada castellera del Cós del Bou, amb la participació de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la colla castellera Xiquets de Reus. No podeu faltar en aquesta actuació imprescindible del calendari casteller tarragoní. Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona.

24 h. Revetlla popular amb Cris&Petes Punxadiscos. El Joan, l'Eduard i el Robert són molt fans de les festes de Tarragona i molt amics de la Jove. Ja us han fet ballar per Sant Magí i Santa Tecla, així que no podien faltar en aquestes festes tan populars de la ciutat. Estigueu atents al Facebook per poder triar les cançons que voleu sentir i prepareu-vos per a les sorpreses que us tenen preparades al llarg de tota la nit.

 

  • Cós del Bou

    Carrer Cós del Bou

    Tarragona

    Veure Mapa

    Ampliar Mapa

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance